INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Totul pentru ei, nimic pentru stat! Dezvăluirea dimineții: un alt nume imens, după Messi și Ronaldo, și-a ascuns banii în Panama!

Luis Suarez, foto: reuters +2   FOTO
Luis Suarez, foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2017 11:07

Timp de 8 ani, între 2006 și 2014, câștigurile din drepturile de imagine ale atacantului uruguayan Luis Suarez s-au oprit la firma Meltockets Investments S.A., înregistrată în Panama City

Tot mai multe nume mari prinse în scandalul global al evaziunii fiscale. Nu doar Cristiano Ronaldo și Messi și-au ascuns banii câștigați din drepturile de imagine în paradisul caraibian.

Ultimul nume din dosarul Football Leaks este Luis Suárez. Actualul atacant al Barcelonei a urmat această strategie între 2006 și 2014. De când a venit pe Bătrânul Continent de la Nacional Montevideo, la 19 ani.

Toate sumele provenite din publicitate în perioada în care a jucat la Groningen, Ajax și Liverpool le-a virat într-o companie-paravan din Panama, pentru a evita impozitele ridicate din Europa.

Traseul era simplu. Banii treceau mai întâi prin firma olandeză LMP Bomore B.V., legată la fondul batav de investiții BK Group, care acționa ca intermediar și primea un comision de 2%. Apoi, se opreau la Meltockets Investments S.A., înregistrată în Panama City.
Totul a durat opt ani, până când uruguayanul a ajuns în Catalunya.

Atunci, a renunțat la ambele companii, creând o nouă firmă: Crantoace XXI S.L., cu sediul în Barcelona. "Pentru a exploata drepturile de imagine în acord cu legislația fiscală spaniolă", a declarat Pere Guardiola, fratele mai mic al lui Pep și agentul lui Suárez.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
capca1
capca1  •  12 Mai 2017, 18:42

Păi și Tolo ,nimic, niciun articol prin care să înfiereze cu firească mânie proletară dorința mic -burgheză de îmbogățire a uruguayanului ?! Niciun mamut radioactiv nu s-a dezintegrat de ciuda banilor ascunși în "Pana mea " ?! Ce mai stați, fraților, duceți-vă după sistem !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează