INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

FOTO Tragedie în Italia: a murit Gianluca Vialli, câștigător de Champions League cu Juventus și campion în Serie A cu Sampdoria

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 11:49 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 15:47

Gianluca Vialli, fost mare fotbalist italian, a murit la vârsta de 58 de ani, după o luptă cu o tumoare la pancreas.

Familia lui Gianluca Vialli a confirmat decesul acestuia:

Cu durere în suflet, vă anunțăm că Gianluca Vialli a murit. Înconjurat fiind de familie, acesta s-a stins din viață aseară, după ce, timp de 5 ani, a înfruntat boala cu curaj și demnitate. 
Mulțumim celor mulți care i-au fost alături de-a lungul anilor. Amintirea și exemplul lui vor rămâne veșnic în inimile noastre. 

-comunicatul familiei lui Gianluca Vialli, potrivit Gazzetta dello Sport

Gianluca Vialli era căsătorit din 2003 cu Cathryn, alături de care avea două fiice: Olivia și Sofia. 

Gianluca Vialli i-a spulberat visul lui Dinamo! Golul pe care Mircea Lucescu nu-l va uita niciodată
CIAO, LUCA
Gianluca Vialli i-a spulberat visul lui Dinamo! Golul pe care Mircea Lucescu nu-l va uita niciodată

Gianluca Vialli era internat la un spital din Marea Britanie

Gianluca Vialli era internat la Londra. Acesta anunțase încă din 2018 că suferă de cancer la pancreas. A fost unul dintre cei mai mari atacanți din fotbalul italian.  Alături de naționala Italiei, Gianluca Vialli a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1990, organizat chiar în Italia. 

Cu el în echipă, Sampdoria a cucerit singurul titlu de campioană din istoria clubului, în sezonul 1990-1991. A făcut cuplu în atac cu Roberto Mancini, iar cei doi erau porecliți „gemenii golului”. A mai cucerit trei Cupe ale Italiei cu Sampdoria (1985, 1988, 1989), precum și o Supercupă a Italiei (1992). În 1990, a triumfat cu Sampdoria și în Cupa Cupelor.

A mai evoluat în carieră la Juventus, alături de care a cucerit un titlu în Serie A (1995), un trofeu UEFA Champions League (1996), o Cupă UEFA (1993), o Cupă a Italiei (1995) și o Supercupă a Italiei (1996). 

59 de meciuri și 16 goluria contabilizat Gianluca Vialli în tricoul naționalei Italiei

În 1996, Gianluca Vialli se transfera în Anglia, la Chelsea, formație alături de care a cucerit 4 trofee: o Cupă a Angliei, o Cupă a Ligii Angliei, o Cupă a Cupelor și o Supercupă a Europei. 

Gianluca Vialli a fost asistentul lui Roberto Mancini la naționala Italiei, când azzurii au cucerit Campionatul European, în anul 2021. Ca antrenor principal, Gianluca Vialli a cucerit 5 trofee, toate cu Chelsea: o Cupă a Angliei, o Cupă a Angliei, o Supercupă a Angliei, o Cupă a Cupelor și o Supercupă a Europei. 

Decesul lui Gianluca Vialli vine la puțin timp după ce Sinisa Mihajlovic și Pele s-au stins din viață în luna decembrie a anului trecut. 

FOTO. 30 de imagini celebre din cariera lui Gianluca Vialli

+25 FOTO

VIDEO. Gianluca Vialli, legendă a Sampdoriei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
rva4
rva4  •  06 Ianuarie 2023, 20:59

Dumnezeu să l odihnească!

danny_l
danny_l  •  06 Ianuarie 2023, 20:16

Mare fotbalist,mare caracter,Dumnezeu sa-l odihneasca

BindenDanDat
BindenDanDat  •  06 Ianuarie 2023, 20:12
Postat de emil1986 pe 06 Ianuarie 2023, 18:32

La cine te referi, la oligarhii ruși??? Bai rusofilule, Viali era bolnav din 2018, poate chiar mai devreme, nu înțeleg ce vrei sa spui. Toți ne cărăm odată și-o dată. Cât privește resursele, rușii tăi sunt cei mai bogați, și nici măcar n-au populație numeroasă. Ar putea trăi bine Merci, dar ei vor să fure-n continuare. Vezi invazia în Ucraina. Tâlharilor!!!

Oh, Emilio, Emilio... astia te platesc in Miller Light contrafacut, nu mai e nici un dubiu, vorba lu' Ivana Knoll. Dupa ce ti-au (ti-ai?) vaccinat si ziua de maine, ce o mai fi ramas din capshorul tau...? Si - vai! - cat de promitzator era. Now be a good boy and eat your veggie burger.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează