INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Jurnaliștii din Bergamo comentează transferul lui Mihăilă: „Atalanta construiește campioni. Urmașul lui Gosens”

Valentin Mihăilă / Sursă foto: Imago Images
Valentin Mihăilă / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 13:02 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 15:10

Valentin Mihăilă e prezentat de cotidianul din Bergamo drept viitorul campion crescut în casă de Atalanta. Extrema e împrumutată de Parma până în vară cu obligație de cumpărare.

Valentin Mihăilă a părăsit Parma și nu se va întoarce în vară la expirarea împrumutului. Atacantul, care va împlini miercuri 22 de ani, a fost adus de Atalanta la cererea expresă a lui Gian Piero Gasperini, fiind văzut ca înlocuitor al lui Robin Gosens. Germanul plecat la Inter, tot împrumut, pentru a acoperi flancul lui Perisic, aflat la final de contract.

Giovanni, decis să facă și transferul lui Man pe ultima sută, după ce a rezolvat cu Mihăilă: „Cum a fost cu Contra și Mutu”
Parma
Giovanni, decis să facă și transferul lui Man pe ultima sută, după ce a rezolvat cu Mihăilă: „Cum a fost cu Contra și Mutu”

Afacere excelentă

Fostul fotbalist al lui CSU Craiova este prezentat de cotidianul local L'Eco di Bergamo chiar ca urmașul lui Gosens, într-un articol apărut astăzi: 

„2 iunie 2017, un fotbalist total necunoscut din echipa olandeză a lui Heracles Almelo, a sosit în curtea lui Gasperini. Jucătorul nu a stârnit entuziasmul nimănui, iar singurele argumente pozitive petrecute în favoarea neamțului au fost legate în mare parte de capacitatea lui Giovanni Sartori de a descoperi talente.

După cinci ani în care a purtat tricoul Atalantei, acel necunoscut cumpărat cu doar 1.170.000 de euro a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași de bandă din lume și unul dintre titularii obișnuiți ai naționalei Germaniei”. Cota i-a crescut exponențial, spre 20 de milioane!

Portretul lui Valentin Mihăilă: Viteză, dribling, gol

„Am vrut să introducem figura lui Valentin Mihăilă începând de aici, nu să aruncăm sare pe o rană care pentru mulți este încă deschisă, ci să ne amintim că Atalanta construiește campioni, nu-i cumpără. Dezamăgirea plecării neamțului este palpabilă și e un șoc să-l vedem pe Robin purtând alt tricou nerazzurro.

Era de așteptat un transfer important, dar și o reacție lucidă, ca să înțelegem mai bine noua achiziție bergamască. Are viteză, poate depăși adversarul unu la unu, folosește bine ambele picioare, posedă tehnică bună de a dribla și înscrie.

Atalanta trebuie să opereze inteligent dacă vrea să-și mențină statutul actual. Pe lângă achiziții importante precum Boga (22 de milioane), trebuie să susțină în mod echilibrat perspectivele tinere”.

Ocazia relansării

La 1 iulie, Dea îl va lua definitiv. Gazzetta scrie că prețul său a scăzut în acest sezon și că Atalanta va achita probabil 8 milioane de euro.

Parma Live susține că va primi mai mult decât a investit în octombrie 2020, când l-a achiziționat de la CSU Craiova. Suma va fi de 12 sau 13 milioane. Mihăilă a reușit 6 goluri și 3 pase decisive în toate competițiile de la transferul la Parma din octombrie 2020 (30 de meciuri jucate).

Este un împrumut cu obligație de cumpărare dacă sunt îndeplinite anumite clauze legate de meciuii. Suma de transfer este stabilită deja: 8 milioane de euro + anumite bonusuri.

- Victor Becali, agent român, la Digisport.

VIDEO „Piatră, hârtie, foarfecă” între Buffon și Valentin Mihăilă

Citește și alte știri de actualitate: 

Antrenorul Slaviei regretă plecarea lui Stanciu: „Pierdem cel mai valoros jucător al campionatului”

Radu Drăgușin a schimbat echipa, dar rămâne în Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
observator_federal
observator_federal  •  31 Ianuarie 2022, 16:53

Italienii zic despre Mihăilă că “are viteză, poate depăși adversarul unu la unu, folosește bine ambele picioare, posedă tehnică bună de a dribla și înscrie."... Băi ăștia nu citesc deloc (dar deloc?) presa noastră sportivă?? De unde au scos toate astea despre Mihăilă? Băi Gasperini, de Fcsb și de bijuteriile lui Gigi Becali nu ai auzit? (Italienii ăia de negociau l-au trimis pe Giovani la culcare, i-au zis să vină când l-or chema ei, parcă văd că i-au mărit salariul lui Valentin - că dacă era după Giovani...). Baftă Vali!!

cirus11
cirus11  •  31 Ianuarie 2022, 15:22

Sa speram ca reusesc sa-l invete, din pacate la Parma a cam stagnat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close