INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Tunisienii fac scandal, cer rejucarea partidei din cauza arbitrului suspect! Chiar a ajuns la spital?

Janny Sikazwe// Foto-Imago
Janny Sikazwe// Foto-Imago

Articol de - Publicat joi, 13 ianuarie 2022 10:36 / Actualizat joi, 13 ianuarie 2022 12:07

„Centralul” zambian Janny Sikazwe, suspendat în 2018 pentru trucarea unei partide, a fluierat sfârșitul meciului Tunisia - Mali în minutul 89:45. Șeful arbitrilor africani susține că „Sikazwe a fost victima insolației”.

Tunisienilor nu le venea să creadă. Arbitrul tocmai fluierase sfârșitul meciului cu Mali când mai erau 15 secunde din timpul regulamentar. Exact atunci, al 4-lea oficial se pregătea să anunțe prelungirile. Trei minute. 

În ciuda protestelor, zambianul Janny Sikazwe, 42 de ani, cu două partide la Mondialul din 2018, nu și-a mai schimbat decizia, ca în minutul 85. Și atunci voia să pună punct întâlnirii, dar s-a răzgândit.

Scene INCREDIBILE la Cupa Africii » A fluierat finalul înainte de minutul 90, dar oficialii CAF au întrerupt conferințele și i-au chemat înapoi pe teren! Ce a urmat
Cupa Africii
Scene INCREDIBILE la Cupa Africii » A fluierat finalul înainte de minutul 90, dar oficialii CAF au întrerupt conferințele și i-au chemat înapoi pe teren! Ce a urmat

Selecționerul Tunisiei: „N-am mai văzut așa ceva”

La aproape trei sferturi de oră după final, oficialii Confederației africane (CAF) au chemat echipele înapoi pe teren, cu alt „central”. Magrebienii au refuzat și riscă să piardă cu 0-3, la „masa verde”.

„Jucătorii făcuseră baie în gheață, pentru refacere, nu-i mai puteam aduce înapoi”, a explicat selecționerul Mondher Kebaier. „Sunt antrenor de multă vreme, însă n-am mai văzut așa ceva. E o situație dificil de admis, de suportat. Ne-a privat de acele minute, când noi presam. O hotărâre inexplicabilă, nu pot înțelege. Vom vedea ce se va întâmpla”.

Ciprian Tătărușanu s-a vindecat de COVID-19 şi poate reveni la antrenamente
ITALIA
Ciprian Tătărușanu s-a vindecat de COVID-19 şi poate reveni la antrenamente

O încercare de a împiedica scandalul tunisian?

RMC Sport a anunțat că federația tunisiană a făcut plângere împotriva lui Janny Sikazwe. Știind că zambianul fusese suspendat de CAF în noiembrie 2018, pentru trucarea unui meci din Liga Campionilor Africii. Mai mult. Cei nedreptățiți au cerut rejucarea acestei partide.

Șeful arbitrilor la Cupa Africii a declarat pentru postul TV egiptean Kora Plus că „Sikazwe a fost victima insolației” și ar fi ajuns la spital după întâlnirea de la Limbé. Poate fi însă și o încercare a CAF de a salva aparențele. Și de a împiedica scandalul tunisian.

Răzvan Lucescu a oferit imaginea zilei în Grecia: pus la pământ de propriul jucător!
GRECIA
Răzvan Lucescu a oferit imaginea zilei în Grecia: pus la pământ de propriul jucător!

Selecționerul Egiptului: „Hai, jos! Înfruntă-mă aici!”

Un incident după meciul pierdut de Egipt în fața Nigeriei (0-1). Un fan îl insulta pe selecționerul „faraonilor”, portughezul Carlos Queiroz. 

Tehnicianul în vârstă de 68 de ani s-a apropiat amenințător, urlând spre suporter: „Hai, jos! Înfruntă-mă aici, dacă ai curaj!”.

Au greșit imnul Mauritaniei de trei ori

O întâmplare comică la Limbé. Înaintea partidei cu Gambia, organizatorii au greșit de trei ori imnul Mauritaniei. Membrii staffului tehnic au protestat, jucătorii au așteptat. 

Nu a fost găsit imnul corect. Și „Leii din Chinguetti” s-au săturat și s-au pregătit de meci.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Xavi n-are dubii după El Clasico, însă Ancelotti îl contrazice: „Nu sunt de acord”

Inter, victorie dramatică în Supercupa Italiei » Alexis Sanchez a decis partida la ultima fază a reprizelor de prelungire

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
380912830348081
Gogu Steriade  •  13 Ianuarie 2022, 13:29

Păcat că nu televizează nimeni acest eveniment, aveam la ce ne amuza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează