INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

O arbitră care a fugit din Ucraina dezvăluie prin ce trece după izbucnirea războiului: „Sunt pe jumătate rusoaică, dar nu credeam că pot urî pe cineva atât de mult”

Maryna Striletska, în dreapta // FOTO: Imago
Maryna Striletska, în dreapta // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 12:17 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 13:07

Maryna Striletska (38 de ani), arbitru FIFA, cea care la începutul lunii martie a povestit despre ceea ce se întâmplă în satele ucrainene, după invazia Rusiei, vorbește acum despre momentele grele prin care a trecut.

Aflată în prezent în Elveția, Maryna dezvăluie cum se simte din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina și spune că vrea să revină în țara natală după încetarea conflictului.

Război în Ucraina, ziua 49 » Rusia susține că 1.000 de soldați ucraineni s-au predat în Mariupol » Cum a reacționat Ucraina
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Război în Ucraina, ziua 49 » Rusia susține că 1.000 de soldați ucraineni s-au predat în Mariupol » Cum a reacționat Ucraina

Maryna Striletska dezvăluie prin ce a trecut după ce a plecat din Ucraina

„Bunica mea paternă e din Siberia. Puteți spune că sunt pe jumătate rusoaică. Dar rușii îmi provoacă un sentiment de ură. Nu credeam că pot urî pe cineva atât de mult. 

A fost a doua oară când a trebuit să mă mut. Am început să plâng când îmi făceam bagajele. Eu sunt din Donbass și e a doua oară când plec. În 2014 mi-a fost foarte greu, timp de o lună sau două, din punct de vedere mental. Atunci m-am mutat în Dnipro, dar părinții mei au rămas în Donbass. Vreau să locuiesc în Ucraina, îmi iubesc țara.

Sora mea mă ajută acum să gestionez aceste emoții negative și ura care e în mine. După două săptămâni am început să fiu mai bine, dar nu mai simt nimic. Sunt doar un corp gol care se plimbă. Măcar, într-un meci, uit de tot pentru două ore. Nu mă gândesc la război și la ce se întâmplă acasă”, a mărturisit Maryna Striletska pentru sport.ua.

Uneori sunt explozii, putem auzi tancuri pe străzi. Invadatorii sunt peste tot în jurul nostru, nu am putut să plecăm. Acum este calm în satul meu, dar luptele au loc în satele vecine şi se aud acolo explozii şi bombe.

Acum este cel mai sigur să stai acasă şi să te rogi. Avem un subsol, aşa că ne putem ascunde acolo. Am dormit pe podea, aproape de intrarea în subsol. Soldații ruși vin la ușile noastre cu mitraliere, dar le este foame şi cer mâncare şi apă. Apoi îţi iau tot ce ai! 

- Maryna Striletska, în martie

VIDEO Cum a fugit Mihai Leca din infernul războiului

Citește și:

Garry Kasparov vrea să schimbe drapelul Rusiei: „Mă implic personal! Să nu mai rămână nicio urmă de sânge” » Cum ar arăta steagul

Vladimir Klitschko, îngrozit de ororile comise de ruși în Ucraina: „Au legat oameni înainte de a-i ucide, inclusiv copii. Este un genocid”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează