GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”

Maryna Striletska/ foto: Guliver/GettyImages
Maryna Striletska/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 12:07 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 12:10

Maryna Striletska (38 de ani), arbitru FIFA, a povestit despre ceea ce se întâmplă în satele ucrainene, după invazia Rusiei.

Maryna Striletska se află într-un sat din apropierea orașului Harkiv și a povestit pentru Mirror dramele prin care trec ucrainenii de rând, care luptă cu mâinile goale împotriva invadatorilor ruși.

Garry Kasparov, recomandări urgente pentru liderii planetei: „Războiul lui Putin a intrat în următoarea etapă!”
Război în Ucraina
Garry Kasparov, recomandări urgente pentru liderii planetei: „Războiul lui Putin a intrat în următoarea etapă!”

„Soldații ruși vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare şi apă, apoi îţi iau tot ce ai”

„Eu şi familia mea stăm acasă, suntem deja în cea de-a şasea zi. Uneori sunt explozii, putem auzi tancuri pe străzi. Invadatorii sunt peste tot în jurul nostru, nu am putut să plecăm. Acum este calm în satul meu, dar luptele au loc în satele vecine şi se aud acolo explozii şi bombe.

Acum este cel mai sigur să stai acasă şi să te rogi. Avem un subsol, aşa că ne putem ascunde acolo. Am dormit pe podea, aproape de intrarea în subsol. Soldații ruși vin la ușile noastre cu mitraliere, dar le este foame şi cer mâncare şi apă. Apoi îţi iau tot ce ai!

În Okhtyrka, care se află la 40 de kilometri de locul în care locuiesc, au aruncat deja o bombă termobarică. Ucrainenii sunt neînfricaţi. Cărăm mine cu mâinile goale şi am oprit tancuri folosindu-ne doar de corpurile noastre. Acasă pregătim cocktailuri Molotov pentru a ne proteja casele. Vom lupta până la capăt, deoarece credem în ţara noastră!”, a spus Maryna Striletska, conform sursei menționate.

Citește și:

Ucraina a solicitat amânarea play-off-ului de calificare la Cupa Mondială » Când ar putea avea loc duelul cu Scoția

Polonezii au luat-o înaintea lui Șfaițer » Federația de la Varșovia a solicitat FIFA deschiderea unei perioade speciale de transferuri pentru fotbaliştii din Rusia şi din Ucraina

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
elgabri
elgabri  •  04 Martie 2022, 14:32

Pai acum in cazul de fata parca in 95 rusii au semnat sa nu i agreseze si sa i protejeze daca cineva i ar ataca si uite ce fac chiar ei ! Rusul nu are onoare sau cuvant incalca toate tratatele si intelegerile.

adriann_
adriann_  •  04 Martie 2022, 14:18
Postat de Cornel Cantona pe 04 Martie 2022, 13:10

Imi pevestea bunica din Al Doilea Război Mondial....au venit rușii în cărute trase de boi. Erau murdari, jerpeliți, morți de foame. Niste animale îndobitocite. Intrau în curțile oamenilor și furau tot ce găseau...gaini, porci, cereale.... Veniseră ca prieteni...forță eliberatoare împotriva nemților... Este ceva diferit acum? Sunt la fel de barbari, de îndobitociți.....fură, violează, ucid.... Sunt niște brute ținute sub papuc de regim și se comportă ca niște animale scapate pe strada.

Toti batranii care au prins razboiul povesteau despre diferenta enorma dintre cum se comportau soldatii nemti si cei rusi. Realitatea obiectiva fiind insa ca pana la 23 August 1944 noi eram aliati cu nemtii, nu eram tara ocupata, iar dupa 23 August nemtii au fost scosi foarte rapid din tara si nu au apucat sa-si strice imaginea. Rusii nu au venit la noi ca eliberatori, au ocupat o tara care vreme de 4 ani luptase contra lor alaturi de nemti (si luptase la modul serios, cu sute de mii de oameni, nu ca ungurii care trimisesera cativa rataciti pe frontul de Est). In rest insa, evident ca in 1944 era o diferenta enorma de civilizatie intre soldatii nemti si trupele sovietice. Cu atat mai nasoale au fost si atrocitatile la care s-au dedat nemtii prin Polonia samd...

192486884818821
Mihnea Ilie  •  04 Martie 2022, 14:02

Oameni de nimic, brute inculte și abjecte.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează