GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Garry Kasparov, recomandări urgente pentru liderii planetei: „Războiul lui Putin a intrat în următoarea etapă!”

Fostul mare șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, spune că Rusia a trecut la următoarea fază a invaziei în Ucraina, cea în care viețile civililor nu mai contează. +13   FOTO
Fostul mare șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, spune că Rusia a trecut la următoarea fază a invaziei în Ucraina, cea în care viețile civililor nu mai contează.

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 22:27 / Actualizat joi, 03 martie 2022 22:44

Fostul mare șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, spune că Rusia a trecut la următoarea fază a invaziei în Ucraina, cea în care viețile civililor nu mai contează. 

Garry Kasparov transmite o serie de recomandări urgente, prin care atacul Rusiei poate fi oprit, iar Vladimir Putin scos din jocul politic. 

Garry Kasparov: „Războiul lui Putin în Ucraina a intrat în următoarea etapă”

„Războiul lui Putin în Ucraina a intrat în următoarea etapă, distrugerea și uciderea civililor. Acest pas face, de asemenea, parte din Războiul Mondial al lui Putin, un război cu lumea civilizată cu drepturi internaționale, democrații și orice amenințare la adresa puterii sale.

Trebuie să îl oprim pe Putin acum, dacă nu îl oprim să distrugă Ucraina și să comită acest genocid împotriva poporului ucrainean, va exista o dată viitoare și va fi în țările NATO, cu o amenințare nucleară fără precedent”, a transmis Garry Kasparov, pe Twitter.

Garry Kasparov cere măsuri urgente împotriva lui Vladimir Putin

Fostul mare campion a întocmit și o listă de recomandări: 

  • „Nu cer NATO să atace direct Rusia, dar pot vorbi din istorie și am cunoștințe despre Putin. E un dictator și dacă va distruge Ucraina, nu-l mai putem opri. Să nu încercăm să-l chemăm pe ucigaș din buncărul lui din Ural. Mesajul este pentru cei care ii fac voia. Vreți cu toții să muriți? 
  • Să trimitem Rusia în epoca de piatră din punct de vedere tehnologic. Boicotarea industriei petroliere nu va fi necesară dacă tehnologia necesară nu este disponibilă. Industria se va opri. Acest lucru va presupune un sacrificiu, reorganizare și creșterea producției. Este întotdeauna tragic că cetățenii suferă, dar nu sunt bombardați în casele lor ca ucrainenii. 
  • Fiecare element al societății ruse trebuie să facă presiuni asupra lui Putin pentru a-i oferi posibilitatea de a alege între el și ceilalți. Unii îl vor sprijini, dar pentru cât timp?
  • Un mesaj clar pentru generalii Rusiei că vor fi anihilati dacă vor atinge măcar un centimetru dintr-o țară NATO. Trimite toate armele, inclusiv avioanele blocate, în Ucraina. Fiecare zi în care Ucraina rezistă ne oferă posibilitatea de a comunica această catastrofă oamenilor care îl pot opri cu adevărat pe Putin, poporul Rusiei, de la oligarhi la comandanți și protestatari.
  •  Lăsați-l fără rezerve. Viteza este cheia pentru a le opri plățile și pentru a le confisca bunurile înainte de a le ascunde. Amenințările de genul nu știu ce îi așteaptă nu au niciun efect dacă Putin nu te crede. Arată-i-o! 
  • Tuturor politicienilor și mass-media: Nu îl mai numiți pe Putin președinte! Este un dictator. Cuvintele au multă putere. Nu merită un titlu democratic”.

Care spune Garry Kasparov că ar fi marea slăbiciune a lui Putin: „Lumea liberă poate folosi asta, dacă dorește”

Rus de origine armeană-evreiască, Garry Kasparov (58 de ani), fost campion mondial la șah și președintele Fundației pentru Drepturile Omului, condamnă Rusia într-o serie de postări pe Twitter și face mai multe recomandări conducătorilor lumii. Citește mai multe aici.

VIDEO Propunerea lui Cornel Șfaițer pentru Răzvan Burleanu: „Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Un ucrainean care a jucat în Liga 1, în lacrimi pe Instagram » Pus la zid în comentarii: „Cine ne atacă? Spune-i gândacului agresor pe nume!”

„Tăcerea e o crimă” » Alt atac dur asupra fotbaliștilor ruși: „Vom fi și mai agresivi decât voi când treceți granița înarmați”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  04 Martie 2022, 08:39

Ar merita Botosaniul o lectie pentru ce face! Dar pina luni se "rezolva"

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  03 Martie 2022, 23:03

...aiureli...rus la rus nu scoate ochii...

1923stx
1923stx  •  03 Martie 2022, 22:42

Ce circ bolnav...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează