INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

„Tăcerea e o crimă” » Alt atac dur asupra fotbaliștilor ruși: „Vom fi și mai agresivi decât voi când treceți granița înarmați”

Oleksandr Zinchenko// Foto: IMAGO / Offside Sports Photography
Oleksandr Zinchenko// Foto: IMAGO / Offside Sports Photography

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2022 13:21 / Actualizat joi, 03 martie 2022 14:13

Oleksandr Zinchenko (25 de ani), internaționalul ucrainean de la Manchester City, le-a dat o lecție rușilor: „Știu că opoziția se gândește că va fi pedepsită în țara voastră dacă reacționează împotriva războiului, dar când opoziția devine majoritate, ea trece la putere. Nu vă puteți teme de o sancțiune mică dacă miza e însăși viața oamenilor”.

Războiul din Ucraina s-a extins și asupra fotbalului, transformându-se într-un conflict între internaționalii ucraineni și cei ruși. Oleksandr Zinchenko, jucătorul lui Manchester City, a transmis un lung mesaj pe social media, în care explică de ce el și compatrioții lui sunt atât de vehemenți când vor sancțiuni și când le cer fotbaliștilor ruși să se implice, să protesteze, să-i ceară lui Putin să oprească războiul.

Un conducător cere schimbarea regulamentului pentru ca jucătorii din Ucraina să vină în România: „Îl sun pe Burleanu”
PROPUNERE
Un conducător cere schimbarea regulamentului pentru ca jucătorii din Ucraina să vină în România: „Îl sun pe Burleanu”

Zinchenko: „Sportul nu poate sta izolat de război”

„Mergeți pe ideea să ținem «sportul în afara politicii». Corect, sportul nu ar trebui să fie inclus în campanii electorale, în duelurile dintre partide, nu are ce căuta în sloganuri și platforme PR. Dar sportul, ca orice parte a vieții, nu poate sta izolat de război, de agresiune, de moarte. E datoria noastră să luptăm cu diavolul, indiferent de meseria pe care o avem”, a atras atenția apărătorul. 

Zinchenko atacă subiecte delicate: „De ce noi, ucrainenii, insistăm pentru sancțiuni în fotbal împotriva țării agresoare? Chiar credeți că vrem să vă privăm pe voi, jucătorii ruși, de șansa de a vă împlini pasiunea? Nu! Însă folosim toate metodele pentru a opri țara agresoare în ambițiile ei invadatoare. Trebuie pedepsită în toate domeniile societății sale. Vom bate la ușă pentru sancțiuni cu și mai mare agresivitate decât o aveți voi trecând granițele noastre înarmați. Stoparea ocupării țării noastre e singurul nostru țel”.

Oleksandr Zinchenko: „Oamenii vă iubesc, vă susțin și vă ascultă cuvintele”

Și el așteaptă implicare din partea fotbaliștilor ruși: „În mâinile voastre e o audiență de milioane. Oamenii vă iubesc, vă susțin și vă ascultă cuvintele. De aceea, tăcerea e o crimă. Știu că opoziția se gândește că va fi pedepsită în țara voastră dacă reacționează împotriva războiului, dar când opoziția devine majoritate, ea trece la putere. 

Nu vă puteți teme de o pedeapsă mică dacă miza e însăși viața oamenilor. Toți cei care nu vor să vadă ură și moarte trebuie să acționeze”.

Ilie Poenaru, despre conflictul din Ucraina: „E incredibil! Starea mea e afectată zilnic”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bernie Ecclestone, declarații șocante după ce Putin a invadat Ucraina: „Foarte direct și onorabil, a făcut ceea ce a promis!”

A influențat China războiul dintre Rusia și Ucraina? Serviciile secrete americane ar fi descoperit o legătură între Jocurile Olimpice și invazia rușilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează