GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

live Război în Ucraina, ziua a 9-a » Incendiu la centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Europa

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 08:12 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 08:28

Ziua a 9-a a invaziei Rusiei în Ucraina. Un incendiu a avut loc la centrala nucleară din Zaporojie.

Incendiu la centrala nucleară din Zaporojie

În urma bombardamentelor rusești, în noaptea de joi spre vineri a izbucnit un incendiu la centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Europa.

„Dacă va exploda, va fi un dezastru de 10 ori mai mare decât Cernobîl! Rușii trebuie să înceteze imediat focul”, spunea ministrul de externe din Ucraina, înainte de izbucnirea incendiului, potrivit Libertatea. După ce președintele Zelenski a îndemnat liderii lumii să intervină pentru a preveni un dezastru nuclear, s-a raportat un incendiu la centrală.

Acesta a fost localizat în clădirea de antrenament a centralei, la etajele 3,4 și 5, și a fost stins fără să existe victime sau ca centrala să fie distrusă.

„Tancurile rusești trag în blocurile atomice echipate cu camere termice. Ei știu în ce trag. Ei s-au pregătit pentru asta”, spunea Volodimir Zelenski, care a discutat despre situație cu Joe Biden și Boris Johnson.

Boris Johnson cere întrunirea Consiliului de Securitate al ONU

Potrivit BBC, Boris Johnson, primul ministru al Marii Britanii, cere întrunirea Consiliului de Securitate al ONU.

„Acțiunile nesăbuite ale Președintelui Putin pot pune în pericol întreaga Europă”, ar fi spus acesta într-o discuție cu Zelenski.

Citește și: 

Garry Kasparov, recomandări urgente pentru liderii planetei: „Războiul lui Putin a intrat în următoarea etapă!”

Yekaterina Usyk: „Păzim casa ca frații noștri ruși să nu o ducă în iad”+ Ce mesaj transmite celor din Crimeea: „Nu există fătălăi ca voi în lume”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
caminero
caminero  •  04 Martie 2022, 19:30
Postat de dragdim pe 04 Martie 2022, 14:31

Te invit sa mai citești despre criza rachetelor din Cuba și sa încetezi sa faci o astfel de comparație pentru ca e mincinoasa. Seamănă mai mult cu începutul celui de al 2-lea război mondial, război ca re a fost început de Germania și….URSS. URSS a anexat Basarabia, tărie baltice, jumătate din Polonia și au atacat Finlanda. Pe teritoriul țărilor estice intrate in NATO nu exista rachete nucleare! Întreabă și la Moscova și o sa vezi ce răspuns dau.

Ia povestește-ne tu cum a fost cu criza rachetelor din Cuba. Să nu uiți cuvintele-cheie Italia, Turcia și Jupiter. Promiți, da?

sergihne90
sergihne90  •  04 Martie 2022, 19:20
Postat de elgabri pe 04 Martie 2022, 19:11

Pai eu nu inteleg cum Putin are ceva cu nazistii si extremistii de dreapta dar are o relatie prietenie si respect cu premierul Ungariei care se stie ca e cu extremistii astea se bat cap in cap.

sunt mai multi extremisti de dreapta in rusia decit in Ukraina. cauta pe youtube, toti aia care defileaza cu steagul galben/negru/alb.

elgabri
elgabri  •  04 Martie 2022, 19:11

Pai eu nu inteleg cum Putin are ceva cu nazistii si extremistii de dreapta dar are o relatie prietenie si respect cu premierul Ungariei care se stie ca e cu extremistii astea se bat cap in cap.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează