INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Polonezii au luat-o înaintea lui Șfaițer » Federația de la Varșovia a solicitat FIFA deschiderea unei perioade speciale de transferuri pentru fotbaliştii din Rusia şi din Ucraina

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 04 martie 2022 08:49 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 10:21

Federația de la Varșovia a solicitat forului mondial deschiderea unei ferestre speciale de transfer pentru jucătorii din Rusia şi din Ucraina, iar FIFPRO a cerut pentru cei străini dreptul de a pleca liberi de contract. Președintele ieșean Cornel Șfaițer vrea ca jucătorii din Ucraina să poată fi legitimați la noi.

Asediul pornit asupra Ucrainei și sancțiunile impuse de FIFA și de UEFA agresorului Rusia au îngenuncheat fotbalul din cele două țări. Și cum în perioada următoare competițiile interne n-au nicio șansă să se reia atâta vreme cât armele „vorbesc”, se caută soluții pentru fotbaliștii rămași astfel "în aer". În exclusivitate pentru GSP.RO, Cornel Șfaițer, președintele Politehnicii Iași, a dezvăluit joi că vrea să propună celor de la FRF o modalitate pentru a veni în ajutorul acestor jucători. 

Jucătorii de la FCSB, criticați în direct: „Fiecare joacă ce vrea. Calitatea la finalizare e modestă. Ce să-l mai învețe antrenorul pe Coman?”
FC ARGEȘ - FCSB 1-0
Jucătorii de la FCSB, criticați în direct: „Fiecare joacă ce vrea. Calitatea la finalizare e modestă. Ce să-l mai învețe antrenorul pe Coman?”

Cornel Șfaițer: „Vorbesc cu Burleanu”

Consider că ar fi bine ca fotbaliștii ucraineni să poată fi legitimați și catalogați drept comunitari. Așa cred că i-am putea ajuta. Chiar mă gândesc să-l sun pe domnul Burleanu, ca să-i propun. Sunt mulți jucători ucraineni care au fost prin cantonamente și au rămas în afara țării. Ne putem ajuta reciproc. E o idee! Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor. Nu cred că patronilor din Ucraina le mai arde de fotbal. Nu cred că, acolo, fotbalul va începe curând, a punctat oficialul ieșean. 

Solicitare specială a Federației de la Varșovia

Polonezii i-au luat-o înainte. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Federația de la Varșovia a solicitat deja forului mondial, FIFA, deschiderea unei perioade speciale de transferuri, pentru jucătorii din Rusia și din Ucraina. Asociația Internațională a Jucătorilor Profesioniști, Fifpro, se află la rându-i în discuții cu FIFA și cu ligile implicate, iar pentru fotbaliștii străini a solicitat în mod special dreptul de a-și rezilia unilateral acordurile, pentru a se putea transfera „liberi de contract”.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Garry Kasparov, recomandări urgente pentru liderii planetei: „Războiul lui Putin a intrat în următoarea etapă!”

Yekaterina Usyk: „Păzim casa ca frații noștri ruși să nu o ducă în iad”+ Ce mesaj transmite celor din Crimeea: „Nu există fătălăi ca voi în lume”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează