INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RAZBOI IN UCRAINA

Ucraina a solicitat amânarea play-off-ului de calificare la Cupa Mondială » Când ar putea avea loc duelul cu Scoția

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 10:35 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 10:38

Federația de Fotbal din Ucraina a solicitat joi celor de la FIFA amânarea meciului cu Scoția din semifinalele play-off-ului de calificare pentru Campionatul Mondial 2022 din Qatar, programat pe 24 martie, după ce țara a fost invadată de Rusia.

FIFA poate confirma că a primit astăzi o solicitare din partea Federației Ucrainene de Fotbal pentru a-și amâna meciurile programate pentru luna martie. FIFA rămâne în contact permanent cu UEFA și Federația Scoțiană de Fotbal pentru a găsi o soluție adecvată.

FIFA își exprimă cea mai profundă solidaritate față de toți cei afectați de ceea ce se întâmplă în Ucraina. O actualizare suplimentară va fi furnizată în timp util”, se arată într-un comunicat al forului.

Alexandru Cicâldău ar putea pleca de la Galatasaray » O echipă din Serie A, dispusă să dea 10 milioane de euro pe mijlocaşul român
GALATASARAY
Alexandru Cicâldău ar putea pleca de la Galatasaray » O echipă din Serie A, dispusă să dea 10 milioane de euro pe mijlocaşul român

Ucraina a solicitat amânarea play-off-ului de calificare la Cupa Mondială

Naționala Ucrainei trebuia să întâlnească Scoția pe 24 martie, la Glasgow, în semifinala play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. Câștigătoarea acestui duel urma să joace în finală împotriva câștigătoarei din cealaltă semifinală, în care se vor întâlni Austria și Țara Galilior, pentru un loc la turneul final.

Ca urmare a solicitării Federației din Ucraina, ambele meciuri ar urma să fie amânate pentru luna iunie, informează The Sun.

Fotbalul din Ucraina a fost oprit pe 24 februarie, după ce țara a fost invadată de către Rusia. Selecționerul Ucrainei, Oleksandr Petrakov (64 de ani), a vorbit despre situația internaționalilor ucraineni.

„Am vorbit cu mai mulți membri ai echipei naționale care se află încă în țară. Aș prefera să nu spun unde sunt în acest moment. Am vorbit și cu Andriy Yarmolenko de la West Ham și Oleksandr Zinchenko de la Manchester City. Toți acești băieți sunt la fel de șocați ca și mine. 

Am fost în Turcia cu echipele din campionatul intern în cantonamentele lor din pre-sezon și mi-au spus acolo că Rusia ne va invada, dar nu am crezut”, a declarat Petrakov, potrivit sursei citate.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Polonezii au luat-o înaintea lui Șfaițer » Federația de la Varșovia a solicitat FIFA deschiderea unei perioade speciale de transferuri pentru fotbaliştii din Rusia şi din Ucraina

După ce a fost suspendată din competițiile internaționale, Rusia a anunțat că va merge la TAS

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează