INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UDINESE - NAPOLI

Udinese - Napoli 1-1 » Pentru D10S! Nebunie pe străzile din Napoli. Echipa la care Maradona a scris istorie e din nou campioană în Italia, după 33 de ani

Napoli este campioana Italiei după 33 de ani +22   FOTO
Napoli este campioana Italiei după 33 de ani

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 21:45 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 00:19

După 33 de ani, Napoli este din nou campioană a Italiei, pentru a treia oară în istorie! Punctul obținut în această seară cu Udinese, 1-1, le este suficient napolitanilor, care nu mai pot fi depășiți până la finalul sezonului de Serie A.

  • Jurnalistele Adelina Mărăcine și Alexandra Șerban (Libertatea) sunt în Napoli și transmit informații și imagini de la fața locului. Orașul este în sărbătoare! 

Nimeni nu doarme în Napoli, Nebunie pe străzi

Se apropie miezul nopții la Napoli. Nimeni nu mai e acasă. Miroase a artificii și fumigene, o atmosferă care, altfel, ar fi greu respirabilă. Tot orașul e pietonal. În centru, nu există stradă pe care să circule mașini. Una singură e așteptată: autocarul care să preia echipa de la aeroport.

Cum au petrecut jucătorii de la Napoli în vestiar

Napoli e campioana Italiei: Gazeta ia pulsul orașului de la fața locului

Fluierul final de la Udine a declanșat nebunia la Napoli. Mii de oameni se îmbrățișează, aprind fumigene și torțe și plâng de fericire. 

Încă din primul minut, orașul era pregătit de sărbătoare. Artificii în startul meciului, un vuiet care a răsunat pe străzi la golul lui Osimhen și la ratarea lui Zielinski.

+23 FOTO

Alte informații din Napoli: 

  • La boxe se aud de la piese italiene la deja celebra Freed From Desire, melodie reinterpretată în diverse forme pe multe stadioane. 
  • Fanii napolitani se poartă pe brațe și flutură în aer tricourile. Dansează, iau în brațe portretele lui Kvaratskhelia ori Lozano, aninate deasupra capetelor lor. 
  • Cifra 3 e magică în oraș. E peste tot. Inclusiv pe pizza. E al treilea titlu din istoria echipei și primul după 33 ani.

Napoli a declanșat sărbătoarea după 1-1 cu Udinese

Osimhen a făcut-o pe Napoli campioană!

Napoli a început nesigur partida de pe „Dacia Arena” din Udine. Cu miza partidei apăsând greu pe umerii lor, elevii lui Luciano Spalletti au clacat în minutul 13, când l-au lăsat liber în careu pe Sandi Lovric. Slovenul a preluat pasa lui Udogie și a finalizat superb, în vinclu.

Până la pauză, Napoli nu s-a regăsit. Nu a putut afișa fotbalul care a transformat-o în cea mai bună echipă a Italiei și a intrat la cabine în dezavantaj, 0-1, după o repriză în care a expediat un singur șut pe poarta adversă, la o lovitură de cap a lui Osimhen.

Bucuria fanilor lui Napoli, foto: Alexandra Șerban / Libertatea
Bucuria fanilor lui Napoli, foto: Alexandra Șerban / Libertatea
Bucuria fanilor lui Napoli, foto: Alexandra Șerban / Libertatea
Bucuria fanilor lui Napoli, foto: Alexandra Șerban / Libertatea
+18 FOTO

Partea secundă a arătat complet diferit. Napolitanii au ieșit de la cabine mai capacitați și au egalat în minutul 52 prin golgheterul Victor Osimhen, care a finalizat cu un șut din interiorul careului advers.

A fost golul care a declanșat sărbătoarea atât pe „Dacia Arena”, cât și la Napoli, unde localnicii au împânzit străzile în așteptarea fluierului final și a primului titlu după mai bine de 3 decenii.

Scenariul de etapa trecută, când un gol încasat pe final a amânat sărbătoarea celor de la Napoli, nu s-a repetat. Albaștrii au absorbit ca un burete orice încercare de presiune pe care au pus-o gazdele, au rămas în control și au adăugat în tolbă un punct uriaș, poate cel mai prețios din acest sezon.

Cu 80 de puncte, 16 peste locul 2, ocupat de Lazio, Napoli este din nou campioana Italiei, deasupra tuturor. Mai sunt doar 5 etape, iar napolitanii nu mai pot fi depășiți, chiar dacă ar pierde toate partidele rămase de jucat în acest sezon.

FINAL » Udinese - Napoli 1-1

UPDATE ora 21:00 » Napoli, pregătit de sărbătoare

Fanii lui Napoli sunt pregătiți să sărbătorească primul titlu după mai bine de 30 de ani. Jurnalistele Adelina Mărăcine și Alexandra Șerban (Libertatea) sunt în Napoli și au surprins imagini spectaculoase înaintea partidei care poate aduce trofeul trupei lui Luciano Spalletti.

Udinese - Napoli, echipe de start:

UDINESE (3-5-1-1): Silvestri - Rodrigo Becao, Bijol, Perez - Ehizibue, Samardzic, Walace, Lovric, Udogie - Pereyra - Nestorovski
Rezerve: Piana, Padelli - Abankwah, Arslan, Buta, Ebosele, Guessand, Masina, V. Semedo, Thauvin, Zeegelaar
Antrenor: Andrea Sottil

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Anguissa, Lobotka, Ndombele - Elmas, Osimhen, Kvaratskhelia
Rezerve: Marfella, Gollini - Bereszynski, Demme, Gaetano, J. Jesus, Lozano, Ostigard, Raspadori, G. Simeone, Zedadka, Zerbin, Zielinski
Antrenor: Luciano Spalletti

Stadion: Stadio Friuli 
Arbitru: Rosario Abisso

Citește și:

Haaland, definitiv în istoria Premier League! A doborât recordul de goluri cu o „scăriță” de zile mari și o urcă pe Manchester City pe primul loc » Clasamentul ACUM
MANCHESTER CITY - WEST HAM
Haaland, definitiv în istoria Premier League! A doborât recordul de goluri cu o „scăriță” de zile mari și o urcă pe Manchester City pe primul loc » Clasamentul ACUM
Messi ar pune deja condiții » L-ar cere la Barcelona pe unul dintre cei mai buni prieteni
FC BARCELONA
Messi ar pune deja condiții » L-ar cere la Barcelona pe unul dintre cei mai buni prieteni

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ArchBishop
ArchBishop  •  05 Mai 2023, 19:48
Postat de tristan pe 05 Mai 2023, 07:54

Ai fost in Sud sau vb că așa au zis alții cu 3 clase și 2 neuroni?Este mai sărac Sudul că și Nordul dar este totuși peste Europa Est. Inainte sa ajung la Napoli auzeam aceleași povesti de la romanasii noștri...Mă așteptam să văd mahalale gen Ferentari...Nu e nici pe departe așa.

Potrivit standardelor noastre, e lux. Potrivit standardelor lor, e saracie.

rumunek
rumunek  •  05 Mai 2023, 15:08

Un titlu clar meritat, doar că am o părere de rău că nu a fost obținut cu echipa precedentă, una care a oferit mult spectacol in Serie A. Probabil că, dacă Insigne și Mertens aveau un Osimhen, aveau un titlu mai devreme. Singurul de care nu-mi pare rău e Coulibaly, care a ales să aibă bani, dar sunt convins că regretă acum mutarea la Chelsea, unde oricum nu e într-o poziție prea sigură. O notă de respect și pentru antrenorul Spaletti, pe care nu prea îl am la inimă, după circul pe care l-a făcut la Roma cu Totti. Dar omul a demonstrat că e meseriaș și trebuie apreciat. Singura pată neagră în sezonul lui Napoli rămâne palmaresul meciurilor cu Milan, o singură victorie in 4 întâlniri, și aia obținută cu mare bulan la Milano. Apoi, doar înfrângeri, mai ales acolo unde conta foarte mult, în Champions. E de văzut dacă vor putea ține acum toată echipa și cum o vor întări, ca să obțină ceva în Europa, așa cum declara patronul că-și dorește. Cel mai vânat e Osimhen, care așa cum spuneam mai sus, e după mine elementul principal din această echipă. Dacă nu-l vor putea păstra va fi o problemă, e singurul a cărui absență a contat cu adevărat. Restul sunt de același nivel cu cei de la Roma, Lazio, Juve, Milan, doar Inter având o echipă cu nume mai mari. Asta poate și e rețeta de succes a italienilor, mai ales in Europa, o competiție internă cu echipe apropiate valoric, dar cu jucători încă flămânzi după succes, cu 1-2 vedete, dar mai mult foste.

14abcdefgh14
14abcdefgh14  •  05 Mai 2023, 09:03

Ok, felicitări lui Napoli pentru titlu. Cu siguranță e meritat. Dar rușine suporterilor care nu se pot abține să ironizeze Juventus, Ac Milan și Inter și să își bată joc de aceste cluburu. E abia al treilea titlu, nu vă puteți compara cu cei 3 granzi încă cel puțin 50 de ani de acum încolo. Napoli a ajuns o echipă ca importanță în istoria Seria A ca Fiornetina sau As Torino. Mai e mult până departe. O așa aroganță ca la napoletani nu am văzut nicăieri.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează