INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA le-a făcut pe plac cluburilor » Spectatorii de pe stadion vor primi locuri în picioare

foto: Imago Images
foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 28 iulie 2022 10:48 / Actualizat joi, 28 iulie 2022 11:51

UEFA a anunțat oficial că pentru sezonul 2022-2023 vor fi testate locurile în picioare pe stadioanele din Germania, Franța, Anglia, Spania și Italia.

Forul european menționează că în competițiile organizate de UEFA, această regulă va putea fi respectată până în semifinale, finala fiind exclusă.

Această facilitate a fost exclusă după tragediile de pe Hillsborough (1989) și Furiani (1992). În 1989, 97 de persoane au decedat în timpul meciului dintre Liverpool și Nottingham Forest, iar la Furiani, în timpul meciului dintre Bastia și Marseille, au murit 19 persoane.

Șocul serii în Champions League » Olympiakos, campioana Greciei, SPULBERATĂ pe teren propriu
PRELIMINARII
Șocul serii în Champions League » Olympiakos, campioana Greciei, SPULBERATĂ pe teren propriu

UEFA a lansat un program de testare a locurilor în picioare 

„UEFA a anunțat astăzi lansarea unui program de observare a utilizării locurilor în picioare pentru spectatorii cu acces general care asistă la meciurile cluburilor participante la competițiile sale masculine de club în sezonul 2022/23.

În timp ce regulamentele UEFA permit doar utilizarea locurilor pe scaune în competițiile sale, cu excepția competițiilor în care pot fi folosite stadioane de categoria 1, în ultimii ani s-a observat o tendință din ce în ce mai mare de utilizare a instalațiilor în picioare în unele competiții interne. 

Suporterii de fotbal din întreaga Europă, precum și cluburile care folosesc în mod regulat instalațiile în picioare la nivel național și-au exprimat interesul tot mai mare pentru ca UEFA să ia în considerare posibilitatea de a folosi instalații în picioare la meciurile europene. 

Cu aprobarea Comitetului Executiv, UEFA lansează Programul de Observare al Facilităților în Picioare, pentru a observa utilizarea unor astfel de instalații în cadrul meciurilor din competițiile interne, dar și internaționale ale cluburilor. Obiectivul este de a evalua dacă și în ce condiții se pot reintroduce locurile în picioare în competițiile UEFA în condiții de siguranță.

Având în vedere natura sa, programul va fi limitat, cel puțin în sezonul introductiv, la cluburile din primele cinci federații din clasamentul UEFA, unde statul în picioare este deja autorizat și implementat la nivel național, și anume Anglia, Germania și Franța, în conformitate cu legislația națională și locală. 

Programul se va desfășura în timpul fazei grupelor și a fazelor eliminatorii până în semifinalele competițiilor masculine de club ale UEFA din 2022/23. Sunt excluse finalele”,  se arată în comunicatul UEFA. 

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Ce posturi TV transmit meciurile de astăzi din Conference League ale echipelor românești

Scene absolut revoltătoare la Fenerbahce - Dinamo Kiev: „Mi-e rușine că trăiesc în aceeași țară cu voi! UEFA, fă ceva!” » Ce au scandat mii de turci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  28 Iulie 2022, 14:07

Foarte tare, din cel putin 2 considerente: pe de o parte creste nr de suporteri care vor putea asista la un meci si doi la mana, biletele in picioare e clar ca vor fi mai ieftine ca restul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează