INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Anunț de ultimă oră de la UEFA: „Investigăm cazul Negreira” » Barcelona riscă excluderea din Ligă!

În acest sezon, Barcelona a părăsit Champions League din faza grupelor // foto: Guliver/gettyimages
În acest sezon, Barcelona a părăsit Champions League din faza grupelor // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 14:46 / Actualizat joi, 23 martie 2023 15:04

UEFA a desemnat astăzi inspectorii care vor investiga „cazul Negreira”, în care Barcelona este acuzată de corupție după ce l-a plătit pe Enriquez Negreira, fost șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, cu peste 7 milioane de euro în perioada 2001-2018. Clubul catalan riscă excluderea din competițiile europene!

Nu doar autoritățile din Spania investighează „cazul Negreira”, care a făcut valuri în fotbalul iberic. Și UEFA, forul care conduce fotbalul european, a deschis o anchetă pe acest subiect.

UEFA a anunțat că a desemnat astăzi inspectorii de la Comisia de Eitcă și Disciplină care se vor ocupa de caz.

„Nu sunteți români!” » Primul jucător dintre cei vizați de atacul furibund al lui Hagi care a îndrăznit să răspundă: „Oamenii inteligenți...”
REPLICĂ
„Nu sunteți români!” » Primul jucător dintre cei vizați de atacul furibund al lui Hagi care a îndrăznit să răspundă: „Oamenii inteligenți...”

Anunț de ultimă oră: Barcelona, investigată de UEFA

„Inspectorii vor efectua o investigație privind o potențială încălcare a cadrului juridic al UEFA de către FC Barcelona în legătură cu așa-numitul «caz Negreira»”, a transmis forul condus de Aleksander Ceferin într-un comunicat.

Conform cotidianului catalan Mundo Deportivo, Barcelona riscă excluderea din competițiile europene, desfășurate sub egida UEFA.

Articolul 50.3 din Statutul UEFA spune că „Dacă UEFA concluzionează că un club a fost implicat direct sau indirect în activități menite să influențeze sau să aranjeze rezultatul unui meci la nivel național sau internațional, va declara acel club neeligibil pentru participarea în competiție”.

Barcelona este anchetată și pe plan intern, după ce Parchetul din Spania a denunțat clubul pentru corupție în formă continuată. Barcelona este vizată în dosar ca persoană juridică, alături de doi dintre foștii președinți ai clubului, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell.

Barcelona este sigură că va prinde un loc european pentru sezonul următor. Cu 12 etape rămase, conduce campionatul din Spania cu 68 de puncte, 12 peste Real Madrid!

Mai multe știri din Spania: 

Dublă-lovitură pentru Barcelona: doi titulari vor lipsi la următorul „clasic” cu Real Madrid

Revoluție în lotul Spaniei » Noul selecționer n-a chemat 15 dintre jucătorii prezenți la Mondialul din Qatar

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  23 Martie 2023, 18:22

Incepe sa se stranga latul pentru varzelona

Jj23ab
Jj23ab  •  23 Martie 2023, 15:52

Legenda spune ca FC Barcelona va fi exclusa din actualul sezon al cupelor europene :)

Kluiv
Kluiv  •  23 Martie 2023, 15:37

Daca se face o ancheta la noi se desfiinteaza fotbalul romanesc...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează