INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

UEFA renunță la Bilbao pentru EURO 2020! Bascii se revoltă și vor cere daune + Ce oraș ar putea fi ales

Stadionul „San Mames” din Bilbao // foto: Guliver/gettyimages
Stadionul „San Mames” din Bilbao // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 12:15 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 12:55

Stadionul „San Mames” din Bilbao nu va mai găzdui meciuri la EURO 2020. UEFA a decis să încheie parteneriatul cu Țara Bascilor.

Unul dintre orașele-gazdă de la EURO 2020 va fi schimbat. UEFA a anunțat că renunță la Bilbao, care urma să găzduiască 4 meciuri - cele 3 ale Spaniei din faza grupelor plus o optime de finală. Decizia UEFA ar fi avut în spate măsurile extrem de stricte anti COVID-19 din Țara Bascilor, care ar fi însemnat ca meciurile din Bilbao să nu aibă spectatori în tribune, așa cum forul continental a solicitat.

Bilbao, scos de pe lista orașelor-gazdă de la EURO 2020

Oficialii din Bilbao critică decizia „unilaterală” luată de UEFA și amenință că vor cere compensanții pentru banii pe care i-au cheltuit în organizarea evenimentului.

„Am fost informați de UEFA că s-a luat decizia unilaterală de a retrage San Mames de pe lista stadioanelor-gazdă de la EURO 2020. În mesajele de la UEFA nu am găsit niciun motiv pentru această decizie, sportiv, social, economic sau legat de măsurile de sănătate luate pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Contractul încheiat cu UEFA și cu RFEF (n.r. - Federația Spaniolă de Fotbal) și mesajele oficiale primite de la UEFA se află deja în mâinile așa-numitului «Comitet Bilbao», care le va studia și evalua. Compensarea sumelor investite până acum pentru organizarea evenimentului, care se ridică la mai mult de 1,2 milioane de euro, precum și eventualele daune cauzate de această decizie, vor fi evaluate”, se arată în comunicatul bascilor, citat de theScore.

Meciurile de la EURO 2020, la Sevilla?

Bilbao ar putea fi înlocuit cu Sevilla. „Estadio de La Cartuja” este arena ideală în viziunea lui Luis Rubiales, președintele Federației din Spania. Dacă stadionul din Sevilla va fi confirmat, atunci acesta va găzdui meciurile Spaniei cu Suedia (14 iunie), Polonia (19 iunie) și Slovacia (23 iunie), precum și optimea de finală dintre câștigătoarea grupei B și locul 3 din grupa A, D, E sau F.

UEFA renunță la Bilbao pentru EURO 2020! Bascii se revoltă și vor cere daune + Ce oraș ar putea fi ales
„Estadio de La Cartuja”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Florentino Perez ripostează: „Parcă aruncasem bomba atomică. Președintele UEFA ne-a jignit și ne-a amenințat”

Grupă accesibilă sau grea? Avem de ce să ne temem de Coreea de Sud și Honduras » Ce performanțe au obținut la ultimele ediții ale JO

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
vitalijay
vitalijay  •  22 Aprilie 2021, 18:36

deci probabil singurul loc din europa unde inca o sa mai fie restrictii masive si in iunie 2021 si astia sunt suparati ca au pierdut participarea? pai eu in locul uefa i-as da pe aia in judecata pentru ca sunt singurii din europa care mai au stare de alerta si in iunie 2021.

c_o_r
c_o_r  •  22 Aprilie 2021, 17:26
Postat de ciprianbirtea pe 22 Aprilie 2021, 16:39

Poate jurnaluștii GSP nu știu să numere și era vorba de 1,2 miliarde. Sau poate nu știu engleza, "miliard" adică "billion" semănând cu "milion".

E vorba de 1200000€, a se citi „mulțumim că ne-ați scutit de problema asta, în situația actuală n-am fi acoperit cheltuielile generate nici în jumătate de veac”

c_o_r
c_o_r  •  22 Aprilie 2021, 17:23

Fac multă gargară instituțiile de la Bilbao dar adevărul e că decizia UEFA scapă orașul de multe probleme... Un musafir nu tocmai „popular” la Bilbao (naționala Spaniei), eventual o grămadă de ultrași de care trebuie avut de grijă cu crâșmele la jumătate de normă...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează