INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA inovează: vrea să înființeze o nouă competiție intercluburi

Real Madrid e ultima câștigătoare a Ligii Campionilor // Foto: Getty Images
Real Madrid e ultima câștigătoare a Ligii Campionilor // Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2022 13:48 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 14:21

UEFA plănuiește o nouă competiție intercluburi, care să aibă loc din 2024 în luna august, înainte de startul sezonului. 

Un patrulater (semifinale și finală) organizat în SUA, de la care nu va lipsi câștigătoarea Ligii Campionilor. Celelalte 3 echipe vor fi alese tot din sezonul precedent de Champions. Supercupa Europei va continua, dar aproape sigur se va juca fără campioana Ligii, urmând să fie o confruntare între învingătoarele din Europa League și Conference.

UEFA a prezentat și alte modificări 

La finalul lunii aprilie, UEFA prezenta noi modificări în structura competițiilor europene. Din 2024, semifinalele și finala se vor juca într-un singur oraș, vor fi admise două echipe după coeficientul UEFA și în grupe fiecare va avea 10 meciuri cu adversari diferiți.

Alte modificări propuse de forul european: 

  • Va fi Final 4, ca la handbal și baschet. Ultimele patru echipe vor juca semifinalele (în manșă unică, nu tur-retur) și finala într-un singur oraș. O săptămână dedicată acestui eveniment, care să genereze și mai mulți bani din contractele de televiziune și marketing.
  • Două echipe vor fi admise în grupe în funcție de coeficientul UEFA pe ultimii cinci ani. Dacă, de exemplu, Manchester United nu prinde CL conform Premier (în afara Top 4), se poate califica după clasamentul coeficientului continental.
  • Locul 5 în topul UEFA, acum Franța, va primi o formație în plus în faza seriilor. Va avea 4, la fel ca Spania, Anglia, Germania și Italia.
  • Vor participa 36 de cluburi. Sistemul cu grupe va dispărea. Fiecare echipă va disputa 10 meciuri (cinci acasă, cinci în deplasare) cu 10 adversari diferiți. Primele 8 din ierarhia generală se vor califica direct în optimi, iar cele aflate pe pozițiile 9-24 vor intra într-un play-off, din care se vor alege ultimele 8 formații pentru „optimi”.

Citește și alte știri din fotbalul european:

Perez, despre culisele alegerii lui Mbappe de a rămâne la PSG. Cine a intervenit decisiv + „Mi s-a spus că mama lui a fost foarte tristă”

Au bătut palma » Bayern s-a înțeles cu Mane și așteaptă răspunsul lui Liverpool

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
irr78
irr78  •  16 Iunie 2022, 16:46

Corendon winter cup,castigata de fc gazde/fc oaspeti.

elgabri
elgabri  •  16 Iunie 2022, 15:10

UEFA vrea mai multi bani !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează