INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

UEFA insistă pentru EURO cu 12 orașe! Planul și atuul pentru a învinge pandemia + care e soluția de avarie

Articol de - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 11:31 / Actualizat miercuri, 27 ianuarie 2021 11:59

Vaccinarea fanilor e atuul pe care mizează UEFA pentru menținerea EURO 2020 itinerant, în una dintre cele patru variante cu public, full, 75%, jumătate sau doar un sfert.

UEFA nu renunță la organizarea Euro 2020 conform programării inițiale. Insistă cu cele 12 orașe stabilite, în ciuda situației tulburi ce persistă în lupta globală cu pandemia. The Independent scrie că forul de la Nyon a intensificat, în ultimele două săptămâni, discuțiile pentru a obține lămuriri în privința logisticii necesare federațiilor și fanilor, considerând că „formatul actual este sustenabil!”.

Federațiile iau în calcul patru scenarii pentru EURO

Mai sunt 135 de zile până la startul amânat de anul trecut și răspunsul primit de la orașe în cauză ar fi încurajatoare (cu riscul de a deschide tribunele doar la 25% din capacitate!), deși unele s-ar putea exclude din cauza restricțiilor COVID-19. Federațiile iau în calcul toate cele patru scenarii, stadion full, 75% ocupat, 50% sau un sfert, în condițiile în care numai până pe 1 februarie se mai pot depune cereri de returnare a banilor pentru biletele la care suporterii au de gând să renunțe.
 

Euro 2020 în Anglia, Scoția și Irlanda?

UEFA se bazează mult pe vaccinarea populației, care ar trebui să reducă rata de infectare până la vară și să relaxeze situația, permițând deplasările suporterilor de-a lungul continentului. Doar într-o ultimă nedorită conjunctură, Euro 2020 s-ar restrânge la o singură țară (Anglia sau Rusia) sau la un turneu triunghiular în Anglia, Scoția și Irlanda, ce pot asigura infrastructura necesară. 

12 orașear trebuie să găzduiască partide la CE 2020: Londra, München, Roma, St. Petersburg. București, Budapesta, Amsterdam, Baku, Bilbao, Glasgow, Dublin și Copenhaga

Programul meciurilor de la EURO 2020 la București

DATAMECI
13 iunieAustria - Macedonia de Nord
17 iunieUcraina - Macedonia de Nord
21 iunieUcraina - Austria
29 iunieOptime de finală: locul 1 grupa F vs locul 3 A/B/C
  • Cealaltă reprezentativă din grupa C este Țările de Jos (Olanda), care își va disputa meciurile din grupă la Amsterdam

VIDEO Răzvan Burleanu: „Ne dorim ca la meciul cu Germania să avem fani în tribună, până la 30% din capacitate"

Citește mai multe știri despre fotbalu

Ciprian Tătărușanu, omul meciului Inter- Ac Milan! Lăudat de Gazetta dello Sport și de Conte: „Nu a jucat Donnarumma, dar nimeni nu s-a prins”

Gerrard l-a lăudat iar pe Ianis: „Mereu învață și e la sală ori la analiza jocului. Îl forțăm și mai poate crește”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează