INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA a anunțat nominalizații la „Jucătorul Anului” » Doi fotbaliști de la Real Madrid și unul de la Manchester City sunt pe listă

Karim Benzema/ foto Imago Images
Karim Benzema/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2022 18:38 / Actualizat vineri, 12 august 2022 20:16

UEFA a anunțat că nominalizații pentru „Jucătorul anului” sunt: Karim Benzema (34 de ani, Real Madrid), Thibaut Courtois (30 de ani, Real Madrid) și Kevin De Bruyne (30 de ani, Manchester City).

  • Câștigătorul va fi anunțat pe 25 august, în seara tragerii la sorți a grupelor Champions League 2022-2023

Cei doi fotbaliști de la Real Madrid au fost exponențiali în triumful madrilenilor în Champions League și La Liga, în timp ce De Bruyne a fost „motorul” de la mijlocul terenului la Manchester City, semifinalistă în Liga Campionilor și câștigătoare Premier League.

„Pentru acest trofeu, jucătorii din Europa, indiferent de naționalitate, au fost judecați în funcție de performanțele din toate competițiile din sezonul trecut, atât interne și externe, la club și la echipa națională”, a anunțat UEFA.

Un mare rival pentru Karim » Benzema - Lewandowski, duelul golgeterilor! Alarma înscrierilor la Barcelona + Top 5 achiziții și vânzări în LaLiga
LA LIGA
Un mare rival pentru Karim » Benzema - Lewandowski, duelul golgeterilor! Alarma înscrierilor la Barcelona + Top 5 achiziții și vânzări în LaLiga

Benzema, Courtois și De Bruyne, nominalizați de UEFA la „Jucătorul Anului”

”Karim Benzema (Real Madrid și Franța) - Atacantul francez a fost numit cel mai bun jucător al jucător al sezonului 2021-2022 din Champions League după ce a condus-o pe Real Madrid spre recordul absolut de 14 trofee din istoria istoria clubului, și al 5-lea său trofeu din Liga Campionilor de la transferul din 2009 de la Lyon. Cele 15 goluri l-au dus pe primul loc în topul golgeterilor competiției”, a transmis UEFA în prezentarea lui Benzema.

„Thibaut Courtois (Real Madrid și Belgia) - Portarul belgian, care a câștigat La Liga, a fost numit omul meciului în finala Champions League după mai multe parade extraordinare împotriva lui Liverpool, mai ales cele în fața lui Sadio Mane și Mohamed Salah”, potrivit UEFA.

Kevin De Bruyne (Manchester City și Belgia) - Mijlocașul ajunge în top 3 pentru al treilea an consecutiv. A fost numit jucătorul anului în Premier League, după ce a condus-o pe Manchester City spre succesul în campionatul intern, al patrulea său trofeu în Premier League alături de club”, a transmis UEFA.

Ancelotti, Guardiola și Klopp, nominalizați la „Antrenorul Anului”

UEFA a anunțat și cei 3 antrenori nominalizați pentru trofeul care se va acorda în septembrie. Carlo Ancelotti este principalul favorit, după ce a cucerit La Liga și Champions League cu Real Madrid.

Ceilalți doi sunt rivalii din Premier League, Klopp și Guardiola. Germanul a cucerit Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei și Supercupa Angliei cu Liverpool. În plus, Klopp i-a adus pe „cormorani” și în finala Champions League, pierdută cu Real Madrid, 0-1.

Guardiola a câștigat un singur trofeu în sezonul trecut, Premier League. Pep a dus-o pe Manchester City în semifinalele Champions League, unde a fost eliminată de Real Madrid, scor 5-6 la general.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Nicolae Stanciu, încă un assist în China » Victorie cu 5-1, iar Wuhan Three Towns domină campionatul

Orele la care vor juca FCSB, CFR Cluj și CS Universitatea în play-off-ul Conference League

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  13 August 2022, 01:09

1 courtois 2 benzema, 3 bruyne

Vezi toate comentariile (1)
Comentează