INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Britanicii vin cu un scenariu uluitor: Răzvan Burleanu, președintele UEFA?!

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 23:05 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 00:46

Publicația britanică The Independent scrie astăzi că Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, „are parte de sprijin în calitate de potențial viitor președinte al UEFA” în vederea alegerilor din 2027 ♦ Actualul președinte, Aleksander Ceferin, vrea să schimbe statutul UEFA astfel încât să obțină și un al patrulea mandat, ceea ce a provocat nemulțumire în rândurile membrilor UEFA.

Din septembrie 2016 președinte al UEFA, slovenul Aleksander Ceferin se află la al treilea mandat în fruntea forului continental. El ar vrea să schimbe regulamentele astfel încât să poată continua și mai departe de 2027 în fruntea UEFA, o idee care nu le-a picat bine altor membri ai forului continental, conform britanicilor de la The Independent.

ȘOCANT! Sub privirile lui Moruțan, patronul a intrat pe teren și i-a umflat ochiul arbitrului!
TURCIA
ȘOCANT! Sub privirile lui Moruțan, patronul a intrat pe teren și i-a umflat ochiul arbitrului!

Răzvan Burleanu, candidat la președinția UEFA?

„Ceferin și aliații lui au ridicat propunerea la o întrunire a Comitetului Executiv al UEFA dinainte de tragerea la sorți pentru grupele EURO. Scopul este modificarea statutului UEFA, astfel încât slovenul să poată avea mai mult de trei mandate”, notează sursa citată.

Mai mulți membri importanți UEFA, care nu-i sunt loiali lui Ceferin, consideră nedemocratică o astfel de mutare și ar pune la cale detronarea slovenului. David Gill, vicepreședintele UEFA din partea Ligii Engleze, și „mulți dintre cei implicați” îl văd pe Răzvan Burleanu drept candidat ideal al opoziției! 

Ce pune la cale Aleksander Ceferin

Chiar Aleksander Ceferin este cel care a stabilit limita de 3 mandate, la primul lui Congres ca președinte UEFA. Primul lui mandat, început în septembrie 2016, a fost mai scurt decât unul obișnuit, de numai doi ani și jumătate, el fiind ales în funcție după suspendarea lui Michel Platini.

Acesta este și argumentul de care Ceferin vrea să se folosească, faptul că primul mandat nu a fost „plin” și nu ar trebui luat în calcul!

Ceferin speră ca propunerea lui să fie votată la Congresul UEFA din februarie, care va avea loc la Paris. El are nevoie de majoritate la vot, ca măcar 28 dintre cele 55 de țări membre să voteze „pentru”.

De ce Răzvan Burleanu? 

Dar cum de s-a ajuns la Răzvan Burleanu? Ei bine, președintele Federației Române de Fotbal are o imagine foarte bună la nivel internațional, fiind membru în Consiliul FIFA din aprilie 2021.

The Independent scrie că „el este văzut drept un administrator excelent și responsabil, crescând legat de fotbal ca fiu al fostului fotbalist de primă ligă Gheorghe Burleanu”.

Răzvan Burleanu a protestat împotriva planului lui Aleksander Ceferin de reintegrare a Rusiei în fotbalul internațional

În septembrie, Răzvan Burleanu și trei vicepreședinți UEFA au protestat într-o ședință de Comitet Executiv împotriva planului UEFA de reintegrare a Rusiei în fotbalul internațional la nivel de juniori. 

Potrivit Sky News, trei vicepreședinți UEFA, polonezul Zbigniew Boniek, englezul David Gill și galeza Laura McAllister, s-au opus planului de a reaccepta Rusia și s-au abținut de la vot. 

Ceilalți doi vicepreședinți, italianul Gabriele Gravina și suedezul Karl-Erik Nilsson, au votat pentru întoarcerea Rusiei. 

Rob Harris, corespondentul Sky News, a dezvăluit că „Răzvan Burleanu a profitat de prezența la ședință pentru a vorbi împotriva readmiterii echipelor Rusiei, dar nu a putut vota”. 

Ca membru al Consiliului FIFA, șeful FRF poate asista la reuniunile Comitetului Executiv UEFA, însă nu are drept de vot.

De altfel, FRF a anunțat pe site-ul oficial, pe 29 septembrie, că va boicota revenirea Rusiei.

În urma presiunilor, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a dat înapoi. Astfel, în octombrie s-a confirmat că reprezentantele Moscovei rămân suspendate la orice nivel!

Citește și: 

„Viziunea FRF e foarte clară” » Burleanu impune obiective mari naționalei + anunț despre contractul lui Iordănescu
ROMÂNIA LA EURO 2024
„Viziunea FRF e foarte clară” » Burleanu impune obiective mari naționalei + anunț despre contractul lui Iordănescu
România și-a stabilit primul amical înainte de EURO 2024 » Ce adversar a ales Edi Iordănescu
ROMÂNIA
România și-a stabilit primul amical înainte de EURO 2024 » Ce adversar a ales Edi Iordănescu

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (50)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  15 Decembrie 2023, 17:01
Postat de Adriann_1 pe 14 Decembrie 2023, 15:26

Aiurea, asta e ca o baltoaca :)) Ia uite-l mai jos ce fericit presteaza in continuare, ii face pe unii rusofili etc :)) Crezi ca un asemenea p(r)ostac imund are rusine?

O balta ***. Emil

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Adriann_1
Adriann_1  •  14 Decembrie 2023, 15:26
Postat de tikitakabarceloona pe 12 Decembrie 2023, 19:21

L-ai desfiintat pe prost :))

Aiurea, asta e ca o baltoaca :)) Ia uite-l mai jos ce fericit presteaza in continuare, ii face pe unii rusofili etc :)) Crezi ca un asemenea p(r)ostac imund are rusine?

parpalache
parpalache  •  14 Decembrie 2023, 08:02
Postat de emil1986 pe 13 Decembrie 2023, 15:59

Fugi ma rusofilule cu cercul si lasa-ma cu interpretarile tale.

*** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează