CAMPIONATE  ·  DECIZIE

Ne ajută și pe noi? UEFA și-a întors decizia și nu mai amenință echipele cu interzicerea cupelor europene

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 13:57

Edwin van der Sar, directorul general al lui Ajax, a dezvăluit că „poziția UEFA s-a schimbat”. Un jurnalist olandez important anunță că vineri se va opri campionatul în Țara Lalelelor.

Recent, după ce belgienii au anunțat în primă instanță că vor suspenda definitiv campionatul intern, iar titlul va fi câștigat de FC Bruges, președintele UEFA a avertizat: 

"Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021". 

Mesajul era limpede. Dacă abandonați campionatul, nu vom mai primi cluburile în cupele europene! Pentru toți, a fost mai mult decât un avertisment. O amenințare! Nici belgienii nu au mai spus stop. Încă analizează diferite variante.

Van der Sar: "Nu poate exista o asemenea pedeapsă" 

Pe acest fond însă, directorul general al lui Ajax scoate la lumină alt scenariu. Fostul mare portar batav Edwin van der Sar sugerează că a avut o discuție la Nyon și forul continental nu mai este atât de radical. 

"După interviul dat de Marc Overmars, în care comenta acest subiect, am primit telefoane de la UEFA și Asociația Cluburilor Europene. Le-am explicat tuturor că noi suntem mai puțin dependenți de sumele din drepturile de televiziune, pentru că sunt mai mici aici". Van der Sar a adăugat: 

"Poziția UEFA s-a mai schimbat asupra ligilor medii și mici. Nu cred că mai este posibilă interzicerea participării în cupele europene. Nu poate exista o asemenea pedeapsă, ținând cont de întreaga situație".

Fox a plătit ultima rată cluburilor olandeze: 20 de milioane

Un important jurnalist olandez, Valentijn Driessen (De Telegraaf) anunță că vineri se va opri definitiv campionatul din Țara Lalelelor. Cluburile batave își permit: postul Fox, care are drepturile TV în Eredivisie, a virat cea de-a patra și ultima rată din acest sezon. 20 de milioane de euro.

VIDEO. Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

Citește și alte știri din fotbalul internațional:S-a spus că soția tinerică stă cu el pentru bani. Duckadam recunoaște acum de ce a divorțat de fosta după 27 de ani
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
Botoșani - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Granada
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Alaves
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1