INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - ATLETICO MADRID, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ultimul superbal în ploaie » Chelsea şi Atletico Madrid luptă azi pentru Supercupa Europei

Fernando Torres ar putea fi titular în această seară.
Fernando Torres ar putea fi titular în această seară.

Articol de - Publicat vineri, 31 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 31 august 2012 20:47

După 15 ani, un Monte Carlo plin de nori se va despărţi azi de Supercupă. Meciul de adio va fi o luptă a lui Fernando Torres cu Atletico, fosta sa echipă.

Miercuri, mă plîngeam de căldura şi umiditatea din Monte Carlo. Voiam prea mult. Ieri, soarele a dispărut printre nori, iar bijuteria de la Mediterană şi-a pierdut din strălucire. Cerul a fost acoperit, scuturîndu-se şi stropindu-ne în trei-patru reprize. Cum va fi azi? La fel!

Plouă şi parcă nu mai sînt nici la fel de mulţi fani ca anul trecut, cînd iubitori de fotbal din toată Europa se întîlniseră aici să-i vadă pe Messi şi eroii Barcelonei. Erau inclusiv mulţi români adunaţi la hotelul Hermitage pentru a-i "fura" un autograf "puricelui atomic". Acum, mai puţini suporteri şi nici un român.

La anul, vine Praga
Doar susţinători spanioli am observat. Ţin cu Atletico, dar nu-l uită pe fostul lor preferat Fernando Torres, care întoarce armele la Chelsea împotriva vechiului său club. "Emoţiile mă copleşesc de fiecare dată cînd întîlnesc Atletico", spune Torres. Însă, dacă va putea, va înscrie fără să ezite. Dacă nu o face el, Falcao nu va ierta. "Scriem istorie la Atletico", anunţă "Tigrul". După Bucureşti, în mai, la finala Europa League, iată şi Monte Carlo, azi!

Principatul se va despărţi în această seară de Supercupă, care se va muta, pe rînd, în toate cele 53 de ţări afiliate la UEFA. Primele oraşe vor fi Praga (2013), Cardiff (2014) şi Tbilisi (2015).

Echipe de start:
CHELSEA:  Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Obi Mikel, Lampard; Ramires, Hazard, Mata; Torres
Rezerve: Turnbull, Bertrand, Oriol Romeu, Oscar, Raul Meireles, Moses, Sturridge

ATLETICO: Courtois; Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis; Mario Suarez, Gabi, Koke, Arda Turan; Adrian Lopez, Falcao
Rezerve: Sergio Asenjo, Sílvio, Cata Díaz, Raúl García, Emre Belözoğlu, Cristian Rodríguez, Diego Costa

15 Supercupe la rînd a găzduit Monte Carlo, finala dintre campioana Ligii şi cîştigătoarea Europa League; plus acel istoric Steaua - Dinamo Kiev 1-0, din 1987

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
viorelos
viorelos  •  31 August 2012, 20:27

Toresss!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează