INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CROAȚIA

Scandal imens în Croația » Ultrașii lui Dinamo Zagreb, banner odios: „Vom f*** femeile și copiii sârbi”

Bannerul afișat de ultrașii lui Dinamo Zagreb
Bannerul afișat de ultrașii lui Dinamo Zagreb

Articol de - Publicat sambata, 13 iunie 2020 13:04

Premierul croat Andrej Plenkovici a protestat după ce a aflat ce au făcut ultrașii lui Dinamo Zagreb înainte de derby-ul cu Lokomotiva. „E inacceptabil”. Comunitatea sârbă din Croația se teme: „E dezgustător”.

Au trecut 25 de ani de la războiul sârbo-croat. Un război crud, în care au murit peste 22.000 de oameni. Și încă sunt asemenea manifestări.

Joi seară, cu o zi înaintea derby-ului cu Lokomotiva, ultrașii lui Dinamo Zagreb s-au adunat în centrul orașului, aprinzându-l cu torțe. Nu doar atât. Un banner a declanșat un imens scandal. Fanii extremiști aveau o pancartă pe care scria: „Vom f*** femeile și copiii sârbi"

Pe lângă steaguri ale grupărilor paramilitare și ale regimului ustaș pronazist din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dezvăluie L'Equipe.

Consiliul Național Sârb: „Provoacă frică!”

Poza a fost postată pe Twitter de Consiliul Național Sârb (SNV), care reunește locuitorii de origine sârbă din Croația. „Provoacă frică, e înspăimântător nu doar pentru sârbi. E trist să vezi tineri care răspândesc ura la Zagreb și care scriu asemenea mesaje dezgustătoare, cerând uciderea sârbilor”, a protestat Boris Milosevici, președintele SNV.

Premierul croat Andrej Plenkovici s-a înfuriat când a aflat: „Ceea ce au făcut este inacceptabil". Iar poliția a anunțat că au fost arestate patru persoane legate de acest caz. Vineri, Dinamo Zagreb a fost învinsă în deplasare, 0-1 cu Lokomotiva, dar e aproape imposibil să mai piardă titlul: are 17 puncte avans față de Hajduk Split, locul 2.

4 la sutădintre cei 4,2 milioane de croați sunt de origine sârbă, cea mai importantă minoritate din Croația

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Liverpool o lasă pe Wolves fără cei mai importanți fotbaliști! Cele două vedete dorite pe „Anfield”

Ronaldo, genial după penalty-ul ratat: „Văd mai multe tweeturi despre asta decât despre primele trei săptămâni de Bundesliga”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
amicu
amicu  •  13 Iunie 2020, 21:15
Postat de catalynn pe 13 Iunie 2020, 13:46

Un război destul de greu de înțeles, sârbii și croații fiind practic același popor, vorbesc exact aceeași limba( diferența fiind ca unii folosesc alfabetul latin ceilalți chirilic) ce ii desparte însă e religia: sârbii ortodocși iar croații catolici.

Suficient sa ai religia ca și criteriu de deosebire și dezbinare

10aripa
10aripa  •  13 Iunie 2020, 14:55

Au avut sustinere internațională puternică croații, altfel măturau sarbii cu ei pe jos

flintstone
flintstone  •  13 Iunie 2020, 14:13

Niste caraghiosi cu o istorie demna de toata mila, supusii altora si zero realizari in a se impotrivi lor. Pana si albanezii aia amarati au avut un Skandenberg care a maturat pe jos cu turcii, numai zmardoiasii astia in intreaga lor existenta au fost doar niste nimeni in drumul altora.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează