INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Un campion mondial se revoltă după gala Balonului de Aur: ”A ajuns un concurs de like-uri pe facebook!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 15:25

Philipp Lahm, căpitanul lui Bayern Munchen, a scris un editorial pentru Goal.com despre al cincilea Balon de Aur cîștigat de Lionel Messi.

Neamțul nu este de acord cu actuala metodă de vot pe care o critică vehement: ”Cum ar fi să alegem următorul Balon de Aur pe facebook? Ar fi o metodă modernă. Rezultatul ar fi probabil asemănător cu cel de luni.

Cei mai populari fotbaliști de pe facebook sînt: Cristiano Ronaldo cu 108 milioane de like-uri, Lionel Messi cu 81 și Neymar cu 54. Sînt jucători fantastici, dar mă întreb despre ce e vorba atunci cînd votăm jucătorul anului?”.

Jucătorul oferă și o alternativă pentru viitoarele gale. ”Poate că nu ar trebui să existe un premiu individual într-un sport de echipă, ci patru premii pentru cel mai bun portar, fundaș, mijlocaș și atacant. Asta pentru că nu cred că un jucător poate fi cel mai bun din lume”, scrie Lahm.

2006e anul în care un jucător defensiv a cîștigat ultimul Balon de Aur: Fabio Cannavaro, care a condus-o în acel an pe Italia spre a patra Cupă Mondială

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  13 Ianuarie 2016, 20:00
Postat de andrei.33 pe 13 Ianuarie 2016, 19:03

Nu e nimic ciudat. Se cheama MARKETING. N-are treaba cu sportul sau performanta. E vorba de bani si influenta. Cate clickuri se dau pe ziare, cate tricouri se vand si unde etc.

karekt

andrei.33
andrei.33  •  13 Ianuarie 2016, 19:03
Postat de adi_stelistul pe 13 Ianuarie 2016, 16:06

Se supara degeaba Lahm. La Mondialul de anul trecut, ditamai Comitetul Tehnic al FIFA, cu 14 minti luminate (intre care si Lupescu), l-a ales tot pe Messi jucatorul turneului desi cu cateva exceptii care pot fi numarate pe degete a fost una dintre cele mai apatice prezente acolo. Cred ca deja cei ce voteaza astfel de ierarhii vin cumva in intampinarea asteptarilor publicului. Nu ca Messi n-ar fi meritat Balonul de Aur (personal spun ca l-a meritat pe deplin, spre deosebire de cel de la World Cup 2014, unde nu l-a meritat), dar mi se pare ca nu mai conteaza cine merita si cine nu. Criteriile sunt foarte ciudate, n-au de-a face cu valoarea intrinseca si cu meritele.

Nu e nimic ciudat. Se cheama MARKETING. N-are treaba cu sportul sau performanta. E vorba de bani si influenta. Cate clickuri se dau pe ziare, cate tricouri se vand si unde etc.

dumiwow
dumiwow  •  13 Ianuarie 2016, 17:20

Are perfecta dreptate neamtul ... mama lor cu balonasele lor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează