INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un fost elev al lui Cristi Chivu de la Inter U19 își laudă antrenorul » „A fost fundamental în cariera mea!”

Cristi Chivu, antrenor Inter Primavera. 
Foto: Imago
Cristi Chivu, antrenor Inter Primavera. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 19:24 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 19:34

Giovanni Fabian (20 de ani), mijlocaș al Bolognei care a debutat în acest sezon în Serie A, a povestit experiența trăită la Inter U19: „Îl vedem ca pe un exemplu și îl privim cu admirație și cu dorința de a face ceea ce a realizat și el în carieră”.

Munca lui Cristi Chivu (43 de ani) își arată roadele, nu numai prin rezultatele obținute la echipa Primavera a lui Inter, dar și prin fotbaliștii pe care i-a crescut și care au ajuns acum să evolueze în Serie A. Este și cazul lui Giovanni Fabian, care este folosit tot mai des la Bologna de către antrenorul Thiago Motta.

La cine a apelat Haaland pentru a-și trata accidentarea » „Omul Miracol” a promis că îi rezolvă problema medicală
ANGLIA
La cine a apelat Haaland pentru a-și trata accidentarea » „Omul Miracol” a promis că îi rezolvă problema medicală

În acest campionat a fost de două ori titular și a adunat șase prezențe în total. Mai mult, deși n-a prins decât 156 de minute pentru squadra rossoblu, italianul are două goluri marcate, cu Torino și cu Cagliari, și câștigă tot mai multă încredere.

Fabian: "Îl privim ca un exemplu pe Chivu"

„Cristian Chivu a fost fundamental în cariera mea. Mi-a oferit ocazia să cresc și am trăit un final frumos după câștigarea campionatului Primavera. Ne-a transmis toată experiența sa și, fiind jucător, a trecut prin toate fazele prin care am fost și noi. Asta l-a făcut să ne înțeleagă și ne-a ajutat să fim mai buni acolo unde aveam cu adevărat nevoie. 

E un antrenor ce a realizat multe ca fotbalist, îl considerăm un exemplu și îl privim cu admirație și cu dorința de a-i călca pe urme în carieră", a declarat Giovanni Fabian pentru agenția fcinternews.it.

Mâine joacă derbyul contra lui AC Milan

Chivu este la Inter din 2018, când a preluat echipa U14. În 2019 s-a transferat la U17, iar în anul următor a făcut pasul la squadra U18, alături de care a jucat în semifinala play-off-ului pentru campionat. În stagiunea 2021-2022 a reușit să câștige titlul cu Primavera 1. Acum românul este pe primul loc în topul U19, iar mâine are de disputat derbyul cu Milan.

Contractul lui Chivu expiră la 30 iunie 2024, iar în vară ar urma să facă pasul spre un club mare. Există câteva echipe, unele din Italia, iar altele din străinătate, ce s-au interesat deja de el în ultimele luni, dar românul a hotărât să rămână la Inter U19 până la momentul oportun -
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

111meciuri are Chivu pe banca tehnică a echipei Primavera a lui Inter. Antrenorul român a înregistrat 54 de victorii, 33 de egaluri și 25 de înfrângeri

Citește și

Protest inedit al fanilor împotriva autorizării străinilor ca acționari majoritari la cluburile din Bundesliga! Ce se întâmplă la meciurile din acest weekend!
GERMANIA
Protest inedit al fanilor împotriva autorizării străinilor ca acționari majoritari la cluburile din Bundesliga! Ce se întâmplă la meciurile din acest weekend!
Este Arabia Saudită o opțiune pentru Mbappe? Anunțul directorului Ligii: „Discuțiile sunt deschise!”
ARABIA SAUDITĂ
Este Arabia Saudită o opțiune pentru Mbappe? Anunțul directorului Ligii: „Discuțiile sunt deschise!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează