INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Un fost fotbalist de la Dinamo despre viața de fotbalist din Belarus: „Nu pot refuza să joc”

5 goluri a marcat Bakaj pentru Dinamo +33   FOTO
5 goluri a marcat Bakaj pentru Dinamo

Articol de GSP - Publicat marti, 07 aprilie 2020 16:59

Elis Bakaj (32 de ani) povestește cum e viața de fotbalist în Belarus, țară care n-a impus nicio restricție împotriva virusului ce se răspândește cu rapiditate în lume. Își aduce aminte cu plăcere de Dinamo, unde a evoluat un sezon.

Fostul mijlocaș al lui Dinamo, Elis Bakaj, evoluează în prezent în Belarus, țară care n-a pus stop fotbalului. A ajuns acolo în 2018, la Șahtior Soligorsk, unde a avut evoluții remarcabile și cifre fantastice. La începutul anului a schimbat echipa și a ajuns la Dinamo Brest.

Mărturie dură a unui internațional român: „Părinții mei aveau darul beției. Mi-au marcat copilăria. Se trezeau noaptea și se băteau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție”

Belarus, nicio decizie împotriva COVID-19

Ajuns la 32 de ani, „Cristiano Ronaldo al Albaniei", cum era supranumit Bakaj în România, povestește cum e viața în Belarus, unde președintele Aleksandr Lukaşenko a decis să nu ia măsuri împotriva virusului și să meargă pe ideea de imunizare colectivă: „Totul funcționează ca înainte de pandemie. Restaurantele, cafenelele, toate sunt deschise. La fotbal, până în acest weekend, la noi la Brest veneau cam 4.000-5.000 de oameni la stadion. În ultima etapă au mai fost doar 1.000", a explicat Bakaj.

Boicot al fanilor din Belarus

Scăderea are o explicație. Suporterii formațiilor din Belarus au boicotat prezența la stadion, nefiind de acord cu deciziile politice: „Au fost mult mai puțini pentru că suporterii tuturor echipelor din Belarus au ajuns la un acord să boicoteze participarea la meciuri", a mai spus fostul fotbalist al „câinilor".

Elis Bakaj: „Nu pot refuza să joc, am contract"

Jucătorii sunt și ei testați înainte de începerea meciurilor, tabloul fiind unul atipic pentru un teren de fotbal: „Ni se ia temperatura înainte de fiecare antrenament sau meci. Și spectatorilor înainte de a intra pe stadion. Eu trebuie să-mi respect contractul, nu pot refuza să joc. În schimb, soției, care e în România, și părinților din Albania le spun să nu iasă din casă. Dacă sunt ei protejați, atunci sunt și eu. Sunt speriat, dar sper să se găsească un vaccin cât mai curând posibil".

„Am stat cu Ionel Dănciulescu în camera de la Săftica. Mi-a prins bine. Am avut multe de învățat de la el. Mi-am făcut mulți prieteni în București și mai mult de atât, mi-am întâlnit iubirea vieții mele" - Elis Bakaj, mijlocaș Dinamo Brest

250.000 de euroa plătit Dinamo celor de la Dinamo Tirana pentru a-l aduce pe Elis Bakaj

27 de goluriși 23 de pase decisive a strâns Bakaj la Soligorsk în 63 de meciuri

5 goluria marcat albanezul pentru Dinamo în 33 de meciuri

„Mândru că am fost «câine»"

Elis Bakaj a jucat un sezon la Dinamo, însă a rămas cu amintiri frumoase din România. A fost coleg cu Ionel Dănciulescu, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Ligii 1: „Sunt mândru că am jucat la Dinamo. A fost o rampă de lansare pentru mine. M-am simțit apreciat în România de fanii lui Dinamo. Probabil că aș fi reușit mai multe dacă nu aș fi fost vândut după doar un an. Dar experiența de acolo m-a ajutat mai departe în carieră. Pentru mine, România și București înseamnă acasă".

Trist pentru situația de la Dinamo

Elis Bakaj urmărește parcursul fostei sale echipe și regretă situația delicată în care a ajuns clubul. Speră ca o eventuală câștigare a Cupei să aline puțin durerea suporterilor: „Nu e plăcută situația actuală pentru fanii lui Dinamo, dar echipa poate câștiga Cupa în acest sezon. Dacă vor câștiga acest trofeu, nu mai contează ratarea play-off-ului. E greu să faci performanță în ziua de azi dacă nu există bani", a spus Bakaj.

FOTO Cadre inedite cu efectele pandemiei de coronavirus în lume:

+29 FOTO

VIDEO Fotbalul în Belarus continuă să facă abstracție de pandemie

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică, rugat să intermedieze o afacere inedită: „M-a sunat un prieten să-i fac legătura”

Câți bani pierde Ianis Hagi după decizia luată de Rangers » Steven Gerrard: „Toți voiau asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
creeperno999
creeperno999  •  07 Aprilie 2020, 22:40

Bafta in continuare iti doresc!

ios_ge
ios_ge  •  07 Aprilie 2020, 21:10

Respect Bakaj !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează