INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la doar 28 de ani: „Am fost martorul, dar și victima părții urâte a acestui sport”

Marvin Sordell
(foto: Guliver/Getty Images)
Marvin Sordell (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iulie 2019 16:07

Marvin Sordell, fotbalist cu peste 300 de meciuri, unele dintre ele în Premier League, s-a retras la doar 28 de ani. Motivul? S-a confruntat cu probleme de sănătate mintală.

Fostul atacant descrie sportul rege drept „un joc frumos cu o personalitate urâtă”. Ultima oară, vârful a evoluat pentru Burton Albion, în liga a treia din Anglia.

Sordell a participat cu echipa Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012.

„Nu visam la 6 ani să obțin ce am obținut până la 28 de ani. Am avut norocul să trăiesc unele dintre cele mai frumoase momente: să merg la Olimpiadă și să joc în cel mai puternic campionat din lume, Premier League.

În peste 300 de meciuri, am marcat goluri la care visam când eram copil și mă jucam în parc.

Voi fi sincer, însă, partea urâtă a jocului, la care mulți dintre noi suntem expuși, a avut un efect extrem de dăunător asupra sănătății mele mintale. Am fost martorul, dar și victima rasismului în mai multe rânduri și am văzut numeroase momente de agresiune, manipulare și abuz verbal care lasă o pată pe această industrie.

Voi fi un om mai fericit acum că am decis să mă retrag și voi putea iubi din nou fotbalul într-un fel în care nu am mai reușit de mulți ani.

Sănătatea mea mintală a fost grav afectată de-a lungul carierei, așa că simt că este momentul potrivit să merg mai departe cu viața mea. Am fost mereu dornic să ajut oamenii cu probleme similare. Aș vrea să pot să fac o diferență în fotbal în ceea ce privește acest aspect”, a spus Sordell pentru The Guardian.

„Îi mulțumim lui Marvin pentru ce a făcut la Burton Albion. Înțelegem perfect decizia lui și îi dorim tot ce e mai bun. Suntem convinși că Marvin poate contribui enorm în a-i ajuta pe alții și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce va reuși” Nigel Clough, managerul lui Burton

14 meciuria jucat Sordell pentru Anglia U21

Sordell a evoluat, printre altele, la Watford, Bolton Wanderers și Burnley.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează