INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

UPDATE Mbappe, donație record pentru reluarea căutărilor în cazul lui Emiliano Sala » S-au strâns 300.000!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2019 14:49

Adrien Rabiot, mijlocașul în vârstă de 23 de ani al celor de la PSG, a contribuit cu 25.000 de euro la colecta pentru reluarea căutărilor lui Emiliano Sala și a pilotului avionului dispărut luni seara.

UPDATE 14:00

Kylian Mbappe, starul de 20 de ani al francezilor de la PSG, a contrinuit cu 30.000 de euro.

 

În urmă cu o săptămână, argentinianul Emiliano Sala, fostul coleg al lui Tătărușanu la Nantes, a dispărut într-un zbor deasupra Canalului Mânecii. Era în drum spre Cardiff, acolo ar fi trebuit să joace în Premier League.
Au fost lansate imediat operațiuni de căutare în largul insulelor Guernsey și Aurigny, dar autoritățile le-au abandonat joi, susținând că șansele de supraviețuire ale fotbalistului și pilotului Dave Ibbotson sunt aproape nule.

Disperată, familia a organizat singură reluarea căutărilor și au fost mulți care au ajutat-o să strângă banii de care avea nevoie. Peste 3.300 de persoane au donat pentru Emiliano Sala. Foști coechipieri, însă nu doar ei. A impresionat francezul Adrien Rabiot, cel aflat în conflict cu PSG după ce a refuzat să semneze un nou contract. El a contribuit cel mai mult: 25.000 de euro.

Încă de sâmbătă, peste 1.600 de persoane au fost mobilizate în încercarea de a-i găsi pe Sala și pe pilot. Două vapoare britanice, Peadar Marie și MFV William Henry II, îl caută la suprafața apei. Un alt vas, care poate să sondeze și adâncimile Canalului Mânecii, va fi gata mâine. 

"Vom înscrie multe goluri împreună"

Impresarii britanici Mark și Willie McKay, fiu și tată, au intermediat transferul lui Sala, de la Nantes la Cardiff, pentru 17 milioane de euro. Și tot ei au aranjat acel zbor peste Canalul Mânecii. Care a fost gratis pentru argentinian. Suportat de agenți.

Willie McKay a dezvăluit la BBC schimbul de mesaje dintre Emiliano și Jack McKay, alt fiu al impresarului, care joacă tot la Cardiff City. "Nu te va costa nimic. Tata a zis că e gratis, dacă mă vei ajuta să înscriu goluri", i-a spus Jack. Iar Emi i-a răspuns: "Hahaha! Cu plăcere. Vom marca o mulțime de goluri împreună".

Vezi și: 

O nouă ipoteză în cazul dispariției avionului lui Emiliano Sala » De ce s-ar fi prăbușit aeronava: „Ăsta e un semn clar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
pain89
pain89  •  27 Ianuarie 2019, 13:25

cel mai bine era ca nantes sa doneze macar 1 milion din suma de transfer dar vad ca sunt nepasatori aia care dau si iau banii acolo

Vezi toate comentariile (1)
Comentează