INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Un internațional al Barcelonei a agresat un jurnalist, apoi a anunțat că se retrage din națională: "Am făcut o mulțime de sacrificii, însă acum s-a terminat!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 09:00

Arda Turan, 30 de ani, a insultat și a luat de gât un jurnalist de la Milliyet în avionul cu care Turcia se întorcea acasă luni seară, după amicalul din Macedonia. Ieri, mijlocașul Barcelonei a renunțat la "națională".

Odată, când Arda era mai tânăr, iar Bilal Meşe îl lăuda, actualul căpitan al "naționalei" era bucuros să se fotografieze cu el. Acum, amintindu-și că importantul jurnalist sportiv de la Milliyet, în vârstă de 62 de ani, a scris după Euro 2016 despre conflictul dintre jucători și federație pe tema primelor pentru turneul final, mijlocașul Barcelonei s-a răzbunat.

turan

96 de meciuria jucat Arda Turan în 11 ani la "naționala" Turciei, marcând 17 goluri

"Fiu de curvă!"

Luni seară, Turcia a făcut 0-0 în amicalul cu Macedonia. La întoarcerea de la Skopje, Turan l-a observat în avionul selecționatei pe Bilal Meșe. A început să urle la el, insultându-l: "Cine ți-a permis să urci la bord? Fiu de curvă! De la cine am cerșit eu bani? Mă retrag, dar îți spun tot. Și ție, și altora. N-am niciun respect pentru birocrați. Ești omul lui Demirören, al președintelui federației, scrii în ziarul deținut de el și îi aperi interesele!".

"Îmi ataci onoarea, plătești!"

Apoi, amenințările s-au transformat în agresiune. L-a luat de gât pe ziarist și a încercat să-l lovească, dar colegii lui Bilal și alți doi internaționali, Burak Yılmaz și Caner Erkin, au intervenit la timp și i-au despărțit. Selecționerul Fatih Terim nu a intervenit în conflict.

Căpitanul Turciei nu s-a liniștit nici ajuns acasă, lansând un mesaj furibund pe Instagram: "Minciuni, calomnii, și ei nu pățesc nimic. Pot să mă critice pentru joc, e normal, dar să nu-mi atace onoarea, valorile, caracterul, familia. Dacă ai făcut-o, plătești! Bilal Meșe a văzut ce se întâmplă când minți".

"Nu mai joc pentru Turcia"

Ieri, fotbalistul în vârstă de 30 de ani a fost exclus din lotul pentru meciul cu Kosovo, din preliminariile CM. Imediat, a organizat o conferință de presă, anunțându-și retragerea din "națională". "Plec, părăsesc această echipă. Am făcut o mulțime de sacrificii, însă acum s-a terminat. Nu mai joc pentru Turcia". Renunță la selecționată, dar nu scapă de proces. Jurnalistul îl dă în judecată. 

"Am jucat la «națională» la toate categoriile. Îmi iubesc țara, steagul și selecționata. E trist, dat nu regret. Îmi lezezi onoarea, îți răspund la fel. Urlu la tine, te insult, te atac! Cine îndrăznește să mă lovească, adio! Am reacționat bine luni seară? Nu știu. Poate că nu. Dar, în loc să fac jocuri de culise, eu îți spun totul în față. Onest, cu onoare"
Arda Turan, ex-căpitan Turcia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  07 Iunie 2017, 22:28
Postat de capca1 pe 07 Iunie 2017, 12:41

Pe bune, ați cenzurat cuvântul ”pseudo-ziariști” ?!

Normal c-au cenzurat, adevărul doare.

capca1
capca1  •  07 Iunie 2017, 12:41

Pe bune, ați cenzurat cuvântul ”pseudo-ziariști” ?!

capca1
capca1  •  07 Iunie 2017, 12:39

În ceea ce privește ziariștii sportivi din România, pot sta liniștiți : sunt vreo doi-trei, nu mai mulți. Și, da, Ioanițoaia ori Tolontan nu sunt printre ei ! Cel mai important a murit demult, cred că se zvârcolește-n mormânt dacă știe cine a ajuns să scrie în presa românească de sport. Zic, deci, *** *** de texte, intitulate, pompos, articole !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează