INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Un internațional englez acuză rasismul poliției: „Mașina asta e furată? De unde o ai? Ce faci aici?”

Danny Rose, fundașul stânga întors la Tottenham după împrumutul la Newcastle, se simte hărțuit: „Trăiesc asemenea momente de la 18 ani, de când conduc”.
Danny Rose, fundașul stânga întors la Tottenham după împrumutul la Newcastle, se simte hărțuit: „Trăiesc asemenea momente de la 18 ani, de când conduc”.

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 12:04 / Actualizat marti, 04 august 2020 12:09

Danny Rose, fundașul stânga întors la Tottenham după împrumutul la Newcastle, se simte hărțuit: „Trăiesc asemenea momente de la 18 ani, de când conduc”.

„Aceasta este viața mea zi de zi. Cumva, mă simt jenat să mă plâng, să scot la lumină ce mi se întâmplă". El este Danny Rose, are 30 de ani, este jucătorul lui Tottenham și al naționalei Angliei. Și se confruntă mereu cu rasismul. Mai ales al poliției. E hărțuit.

"Am fost informați că nu conduci corect"

Fundașul stânga în vârstă de 30 de ani a povestit într-o discuție pentru podcastul Second Captains ce i s-a întâmplat săptămâna trecută, când s-a întors în orașul natal, la Doncaster, unde locuiește încă mama lui.

„Ca de fiecare dată, sunt întrebat: «Mașina asta e furată? De unde o ai? Ce faci aici? Poți să o dovedești că ai cumpărat-o?». Eram într-o parcare și, dintr-o dată, au apărut trei mașini de poliție și o dubă folosită în timpul incidentelor", și-a amintit Rose. "Le-am arătat actele, mi-au făcut alcooltestul. I-am întrebat cum de au ales tocmai autoturismul meu. Versiunea lor, mereu aceeași: «Am fost informați că nu conduci corect». Trăiesc asemenea momente de la 18 ani, de când conduc. Râd, pentru că știu întotdeauna ce urmează".

Prima întrebare în tren: "Știi că aici e clasa 1?"

În timpul călătoriilor cu trenul, aceeași situație. "Ultima oară, m-am urcat în vagon cu bagajele și controlorul m-a întrebat: «Știi că aici e clasa 1?». I-am răspuns: «Da, și ce dacă e clasa 1?». Mi-a cerut biletul. În spatele meu, au mai urcat doi oameni. Albi. Lor nu le-a zis nimic. «Nu le ceri și lor tichetele?». «Ah, nu. Nu e nevoie». Ăsta e rasism". 

Citește și alte știri despre fotbalul din Premier League:

Regulă drastică în Premier League! Cine tușește intenționat poate fi dat în judecată

Rooney contestă tactica lui Ferguson în finalele cu Barcelona: „A fost sinucigaș”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
mafa
mafa  •  04 August 2020, 20:03

Rasismul nu-l va face nimeni sa dispara....mai putin TU.... nimeni, niciodata....asa ca hai sa ne concentramos pe lucruri mai de acualitate.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  04 August 2020, 19:39

Theo sfert zis si zecime nu poate sa.doarma noaptea de injustitia planetara. E un cuck autohton

1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  04 August 2020, 17:35
Postat de alenb pe 04 August 2020, 13:32

Eternul si mirobolantu corect politic Theodor Jumatate. Dar despre suporterii lui Burnely, anchetati de politie si dati afara de la locurile de munca dupa ce au afisat “white lives matter” nimic mai Jumatate? Cand negrii vin cu BLM este ok, cand albii vin cu WLM este rasism? De ce nu scri reportaje si despre rasismul impotriva albilor, sau de ala nu ai auzit?

Pt dezbinarea inrobirea populatiilor, aceste conflicte fara miza la prima vedere, trebuiesc amplificate cat mai mult, noroc cu "profesionistii" astia din presa ce si vand fratii si tara pe salarii de sparanghelisti

Vezi toate comentariile (7)
Comentează