INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DANEMARCA

Un jucător danez își amintește: „Toți ne-am temut că îl vom vedea murind pe Eriksen”

Articol de - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 14:41 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 14:58

Yussuf Poulsen, 27 de ani, a retrăit clipele în care coechipierul său era întins pe jos, în stop cardiac, la meciul Danemarcei cu Finlanda, scor 0-1, de la Euro 2020. Crede că „Eriksen a avut noroc. Dacă ar fi suferit acel atac cardiac acasă, n-ar mai fost printre noi acum.”

Anul care se încheie a fost marcat de drama „Eriksen”. Momentul când mijlocașul danez s-a prăbușit fără suflare, în stop cardiac, în timpul meciului cu Finlanda, la Euro, și minutele de așteptare, în care medicii încercau să-l readucă la viața, au făcut lumea să urmărească incredibila scenă de pe teren cu respirația tăiată.

Yussuf Poulsen: „Șopteam: «Te rog, rezistă!»”

Unul dintre coechipierii lui Christian, Yussuf Poulsen, ce făcuse zid împreună cu toți colegii în jurul jucătorului căzut, și-a amintit într-un interviu pentru Sky Deutschland ce a simțit atunci. 

„Noi toți ne-am temut că îl vom vedea murind. Șopteam: «Te rog, rezistă!». Din fericire, și-a revenit, așa că putem vorbi normal despre acele clipe, pentru că povestea s-a terminat bine. Bine, fiindcă majoritatea oamenilor și-ar fi pierdut viața în situația lui Christian.”

Christian Eriksen ar putea juca la Ajax

Atacantul lui RB Leipzig crede că „Eriksen a avut noroc că i s-a întâmplat în timpul partidei și i s-a dat primul ajutor imediat. Dacă ar fi suferit acel atac cardiac acasă, n-ar mai fost printre noi acum.”

Eriksen, 29 de ani, resuscitat în acel meci de la Copenhaga, și-a reziliat contractul cu Inter Milano. În Italia nu ai voie să joci cu stimulator cardiac, cum e Christian. El se antrenează cu Odense și ar putea reveni în fotbalul de elită. Probabil, la Ajax, fosta lui echipă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Război în Premier League » Guardiola amenință cu greva! Cum i s-a răspuns: „Jucați dracului!”

Barcelona vrea fundași: a pus ochii pe două nume mari de la echipe de top!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează