INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Un nou scandal în fotbalul mondial! Trei jucători ruși, prinși dopați de FIFA

Un nou scandal în fotbalul mondial! Trei jucători ruși, prinși dopați de FIFA
Un nou scandal în fotbalul mondial! Trei jucători ruși, prinși dopați de FIFA

Articol de - Publicat marti, 20 iulie 2021 11:20 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 11:47

Comisia de disciplină a FIFA i-a sancționat pe Ivan Kniazev, pe atacantul Vladimir Obukov și pe portarul Daria Meșceriakova între 6 luni și 2 ani.

Rușii continuă să fie implicați în folosirea de substanțe interzise și în fotbal. FIFA a anunțat trei cazuri care provin din controalele antidoping efectuate tocmai în 2013 şi care au fost analizate în laboratorul din Moscova. 

Dar au fost raportate iniţial ca negative în sistemul AMA/WADA, fiind mușamalizate astfel de autoritățile rusești, cum anunță Agerpres.

Obukov a jucat la FC Rostov

Fundaşul Ivan Kniazev şi portarul Daria Meșceriakova au primit suspendări de doi ani, iar atacantul Vladimir Obukov a scăpat doar cu șase luni, pentru că i-a fost redusă pedeapsa, recunoscând că a trișat și întrucât a acceptat să colaboreze în mod substanţial în timpul anchetei cu oficialii, oferind și alte cazuri și detalii. 

Dintre aceste nume doar Obukov, în vârstă de 29 ani, e un fost internaţional de tineret al Rusiei şi sezonul trecut a jucat la FC Rostov. Kniazev, 28 ani, nu are angajament şi ultima oară a îmbrăcat tricoul lui Zvezda Perm, din liga a treia. Iar Meșceriakova, 26 ani, a evoluat în naționala Rusiei la nivelul junioarelor.

Steroizi și furosemid

Ancheta FIFA a explicat și ce au consumat cei prinși pozitiv. Agenţia Mondială Antidoping a găsit și „dovezi indubitabile” relative la folosirea metandienonei, substanță interzisă din clasa steroizilor, pentru Kniazev şi Obukov, respectiv furosemid, un diuretic des întrebuințat și în alte sporturi pentru "mascarea" adevăratului produs dopant.

VIDEO Ion Țiriac, nemilos: „Afară cu dopajul! 50 de țări au făcut legea asta, noi am abolit-o”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Șocant! Un jucător din Premier League arestat după ce a fost suspectat de pedofilie! Să fie Sigurdsson?

Dennis Man, gol în stilul lui Messi la ultimul antrenament al Parmei

Playtech: WOW! Antonia, apariție INCENDIARĂ! S-a văzut TOT: lumea a rămas MASCĂ


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează