INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

Un tehnician european a acceptat provocarea vieții: va antrena selecționata Coreei de Nord

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2016 18:50

Coreea de Nord are un nou selecționer, iar acesta vine din Europa. Norvegianul Jørn Andersen a acceptat să îi pregătească pe fotbaliștii din statul cu cel mai puternic regim comunist.

Andersen și-a început cariera de antrenor la clubul elvețian FC Locarno, echipă pentru care și-a încheiat cariera de fotbalist în 2000. A mai antrenat echipe ca Skoda Xanthi, Kickers Offenbach, FSV Mainz, Larissa și Karlsruher. Înainte de a accepta oferta venită din Asia a antrenat-o pe Austria Salzburg, echipă de care s-a despărțit anul trecut.

Coreea de Nord a fost prezentă ultima oară la un turneu important în Africa de Sud, la Campionatul Mondial din 2010. Pe urmă, a ratat calificarea atât la Mondialul din Brazilia, cât și la cel care va fi organizat de Rusia în 2018.

Cel mai notabil jucător din lotul Coreei de Nord e Pak Kwang-ryong, atacant care evoluează în Europa, la clubul Lausanne. Andersen va mai putea conta pe doi stranieri care evoluează în Japonia (Ri Yong-jik și An Byong-jun), restul jucătorilor provenind din campionatul intern.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  12 Mai 2016, 06:12
Postat de mplttev pe 12 Mai 2016, 01:28

EȘTI NEBUN PRIETENE. PROBABIL NU ȘTI CE TE-AȘTEAPTĂ.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mplttev
mplttev  •  12 Mai 2016, 01:28

EȘTI NEBUN PRIETENE. PROBABIL NU ȘTI CE TE-AȘTEAPTĂ.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează