CAMPIONATE  ·  CUPELE EUROPENE

Unde au dispărut nemții?! Premieră neagră pentru echipele germane din cupele europene

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de — Vineri, 29 Septembrie 2017, 10:46

Cele șase echipe nemțești care joacă în cupele europene au înregistrat eșecuri pe linie în această săptămâni. Cluburile germane mai suferiseră șase înfrângeri în Europa tocmai în 1981. Dar atunci, un al 7-lea reușise o remiză. Acum e o premieră neagră! 

Nici nemții nu mai sunt ce-au fost odată. Echipele lor nu mai sperie pe nimeni în Europa, dovadă lanțul de eșecuri suferit în această săptămână. Trei din trei posibile în Ligă! Bayern umilită la Paris (0-3), Dortmund fără șansă în fața unui Real imperial (1-3), Leipzig ținută la respect de Beșiktaș (0-2).

Iar joi seară, alt dezastru total, în Europa League. FC Koln, acasă, Hoffenheim și Hertha au cedat în fața unor formații ce, în mod normal, porneau cu șansa a doua: Steaua Roșie Belgrad, Ludogoreț, respectiv Ostersunds.

Lipsa de experiență

Șase eșecuri într-o singură rundă mai suferiseră nemții în 1981. Toate în aceeași zi. Dar atunci existase și o a 7-ea echipă, ce salvase onoarea smulgând un egal!

Acum, însă, vorbim de-o premieră în istoria competițiilor continentale, în actualul format! Explicații? Una ar putea fi criza lui Bayern și lipsa de experiență a altor trei echipe: Leipzig și Hoffenheim, debutante, FC Koln întoarsă după 25 de ani în Europa. Iar alta, mai profundă, ține de aspectul financiar.

Bani puțini

În afara lui Bayern și a Borussiei, restul cluburilor au bugete modeste. Iar după un sezon de excepție, își pierd cei mai buni jucători. Unii atrași de Bayern sau Dortmund, alții de banii chinezilor și ai cluburilor engleze, pentru care Bundesliga a devenit un adevărat supermarket în ultimii ani.

Iar când începe o nouă stagiune, dau din colț în colț. Loturile lor nu mai au aceeași calitate și nici forța de a rezista pe mai multe fronturi. 

2 victorii au obținut echipele germane, 7 la start, în 16 meciuri jucate în acest sezon în cupele europene, inclusiv calificări. Freiburg a fost eliminată încă din preliminariile ELCrezi că ai avut deja COVID-19? Iată ce ar trebui să știi. Mulți sunt asimptomatici

Libertatea

Comentarii (2)

moto.46.rossi  •  29 Septembrie 2017, 19:06
Postat de Danut Ognean pe 29 Septembrie 2017, 12:46

foarte bine se prea dadeau mari nemtalaii

Pai sunt mari nemtii. In urma cu 70-80 in urma au incercat sa pana mana pe Europa ilegal, n.au reusit..acum au luat.o legal.

Danut Ognean  •  29 Septembrie 2017, 12:46

foarte bine se prea dadeau mari nemtalaii

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1