INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Gareth Bale cere excluderea Ungariei din preliminariile Cupei Mondiale: „Așa ar fi eliminat rasismul”

Fanii Ungariei înainte de meciul cu Anglia // foto: Guliver/gettyimages
Fanii Ungariei înainte de meciul cu Anglia // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 19:19 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 20:42

Galezul Gareth Bale (32 de ani), jucătorul lui Real Madrid, cere ca echipele ale căror fani comit acte de rasism să fie interzise în competiții.

Joi, la Budapesta, reprezentativa Angliei a învins-o pe cea a Ungariei cu 4-0 în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. În timpul meciului la care au asistat 60.000 de spectatori, fanii maghiari i-au luat la țintă pe jucătorii englezi, ceea ce a condus la deschiderea unei anchete disciplinare de către FIFA. 

Potrivit BBC, Jude Bellingham și Raheem Sterling au fost întâmpinați cu scandări rasiste, în vreme ce toți jucătorii Angliei au fost huiduiți la început, când au îngenuncheat în semn de sprijin pentru lupta împotriva rasismului. În plus, maghiarii au aruncat obiecte către jucătorii englezi în a doua repriză, iar o torță a ajuns pe suprafața de joc.

Gareth Bale cere ca Ungaria să fie exclusă din preliminarii: „Ar elimina rasismul din prima”

Gareth Bale a comentat incidentele de pe Puskas Arena și a declarat că echipele ale căror fani dau dovadă de rasism ar trebui excluse din competiții.

„Trebuie luate măsuri pentru a opri asta. Cel mai ușor ar fi să interzici fanii pe stadion, dar dacă ei continuă să facă asta, ceea ce pare că se întâmplă, atunci interzici țara din competiții! Cred că asta ar elimina rasismul din prima. 

Dacă țara respectivă continuă să facă astfel de gesturi oribile, atunci poate cel mai bine ar fi să scapi de ea, să dictezi o suspendare și poate așa se vor învăța minte”, a spus jucătorul lui Real Madrid, care nu înțelege de ce anchetele asupra acestor incidente durează atât de mult:

„Este frustrant. Nu știu de ce aceste investigații durează atât de mult, când e clar cum stă treaba”.

Bale admite că ar fi dispus să părăsească terenul în semn de sprijin pentru colegii săi, în cazul în care aceștia ar fi discriminați: „Sunt complet pentru. Calificările sunt importante, dar astfel de lucruri contează mult mai mult decât fotbalul. Dacă ni s-ar întâmpla nouă și am decide să părăsim terenul, pentru că nu am simți că suntem protejați sau tratați în modul corect - dacă singura cale ar fi să ieși de pe teren - atunci da, aș fi complet pentru”.

Ungaria a primit deja o pedeapsă pentru rasism și discriminare din partea fanilor la meciurile de la EURO 2020. Ca atare, următoarele 3 meciuri jucate de reprezentativa maghiarilor în competițiile UEFA se vor disputa cu porțile închise.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Italia, din nou neînvinsă! A egalat un record deținut de Spania și Brazilia

A izbucnit în plâns în fața lui Joan Laporta » Jucătorul Barcelonei nu a mai suportat: ce i-a transmis președintelui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
ucluj2011
ucluj2011  •  05 Septembrie 2021, 18:39
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 05 Septembrie 2021, 12:41

Insultele pe baza faptului ca unul e negru nu sunt cu nimic mai importante decat injuraturile de mama sau de fizic sau de greutate. Barbatii au ajuns sa fie castrati, nici pe stadion nu mai poti sa injuri, desi era unul din putinele locuri in care puteai sa refulezi, ca sa nu fii violent in societate. Plange Cerul de unde s-a ajuns. Daca ma injura de mama pe stadion sa nu se ofuscheze nimeni, dar daca face cineva misto de unul ca e negru sare in cap toata societatea?? Singurii rasisti sunt cei care se plang de asa ceva. Daca nu ai fi rasist chiar nu te-ar deranja un comentariu la adresa rasei. Dar ei vor sa arate albilor ca nu mai au drepturi- nici macar dreptul sa ii injure. E piciorul pe grumaz la adresa tuturor barbatilor albi. "Vedeti bah? Nu aveti cum sa ziceti nimic, nici pe stadioane!". Se mandresc cu asta!! Statele est-europene ar trebui sa se rupa de masoneria vestica. Dar cine sa ne conduca? politicienii care sunt dresati sa latre legile lor?? Inclusiv albi ca Bale sunt "dresati" de societatea femdom

BRAVO , FOARTE ADEVĂRAT. A *** lumea , dar asta este ideologia globalistă... noul bolșevism de sorginte fascistă la care cu groază văd că am (cam) aderat și noi. Totul este o ipocrizie , o minciună , o șarlatanie. Nu se vrea decât HAOS și distragerea atenției oamenilor de la ADEVĂRATELE PROBLEME MAJORE pe care le are Lumea la ora actuală , probleme CREATE CU BUNĂ ȘTIINȚĂ de neo marxiști *** care va distruge orice urmă de bun simț , va distruge familia , biserica , valorile REALE ale omenirii, omenia , meritocrația , democrația și tot ce are mai bun această planetă. Hai să mă opresc , că dacă încep... nu mai termin nici până la Crăciun!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1173082266530170
Cristian Cretu  •  05 Septembrie 2021, 14:20

Dar dupa finala euro de anul asta,de ce nu a zis nimic?sa fie si anglia eliminata din urmatoarea competitie din cauza rasismului,ca ce a fost la londra ,a fost nebunie!

steaua.libera
steaua.libera  •  05 Septembrie 2021, 13:10

Asa conducator, asa suporteri! Democratie si liberalism, ZERO!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează