INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NATIONS LEAGUE

Maghiarii, înaintea meciului capital cu Islanda: „Luptăm pentru o națiune!” » Un jurnalist atrage atenția: „Învingem sau murim? Nu!”

<script type=">

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 16:32 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 16:49

Ungaria se poate califica la al doilea campionat european consecutiv. Joacă acasă, împotriva Islandei, pe care au întâlnit-o și la turneul final din 2016.

După cinci ani, maghiarii sunt iar în fața unui baraj, un meci capital de calificare. Și tot împotriva unei naționale nordice.

  • Pe 12 noiembrie 2015, Ungaria învingea Norvegia la Oslo (1-0), câștigând și returul, 2-1 trei zile mai târziu. 44 de ani așteptase un Euro!
  • Pe 12 noiembrie 2020, joacă o finală de play-off, în manșă unică, la Budapesta. Cu Islanda, pe care a întâlnit-o și la turneul final din 2016. A fost 1-1 atunci, la Marseille, ungurii egalând în minutul 88, la autogolul lui Sævarsson.

„Suntem la un pas de o mare performanță”

Din echipa roș-alb-verzilor, doar patru dintre cei care au evoluat în 2016 mai sunt încă în lotul de azi. Doi erau titulari la acea vreme, Lang și Nagy, doi au intrat ca rezerve, Szalai și Nikolici. "Vikingii" sunt aceeași ca în urmă cu patru ani.

Nemanja Nikolici (Fehérvár), 32 de ani, atacantul născut în Serbia, cu 32 de selecții și 7 goluri la națională, afirmă: „Luptăm pentru o națiune. Știm ce probleme avem toți în aceste vremuri delicate. Dacă vom câștiga, vom uita puțin de griji, de tristețe. Suntem la un pas de o mare performanță. Să profităm!".

„Indignarea publică poate distruge totul în cale”

Jurnalistul Gabor Thury, de la Nemzeti Sport, aduce în discuție un subiect important, prezent în aceste zile la Budapesta în preajma partidei: „Învingem sau murim!". "Într-o finală, sunt doar două variante. Se poate termina bine sau rău. Dacă vom pierde, indignarea publică poate distruge totul în cale. Tocmai de aceea, lansez un avertisment. Oricare ar fi rezultatul barajului, e important să continuăm pe acest drum. Învingem sau muri? Nu! Învingem sau continuăm!". 

Ne vor lipsi fanii, dar va trebui să ne ducem misiunea până la capăt fără ei. Îi vom avea în suflet pe suporteri. Știm că ei ne susțin. Nu vom fi siguri.
- Nemanja Nikolici, atacant Ungaria

Selecționerul Ungariei e pozitiv cu Covid-19

Potrivit federației budapestane, după mai multe teste negative, selecționerul maghiarilor a ieșit pozitiv astăzi. Italianul Marco Rossi nu va sta pe bancă la finala play-off-ului. Nici el, nici principalul său asistent, Giovanni Costantino. Naționala Ungariei va fi condusă contra islandezilor de al doilea secund, tot un peninsular, Cosimo Inguscio.

Nordicii s-au antrenat de-abia marți cu întreg lotul

Selecționerul Islandei se plânge că nu a avut prea multă vreme să pregătească ultimul act al barajului. „A fost neobișnuit pentru noi, dar nu putem face nimic, trebuie să acceptăm situația", a declarat Erik Hamren. De-abia marți s-au putut antrena nordicii cu lotul complet, iar astăzi au plecat la Budapesta. 

„Luni am avut doar zece jucători pe teren. Așa a fost și în octombrie, dar atunci evoluam acasă, acum jucăm în deplasare. Am discutat mai mult tactic, am analizat mai multe partide ale adversarilor". Totuși, Hamren nu se teme de acest meci: "Sunt optimist".

EXCLUSIV. Daniel Pancu: "Noi ne descurcăm mai bine cu Ungaria sau Bulgaria, decât cu Islanda"

Citește și alte știri despre Nations League: 

Revoltă la cel mai înalt nivel! Toni Kroos atacă UEFA și FIFA: „Suntem doar marionete pentru ei”

România - Norvegia. Nordicii și-au anulat ultimul meci înaintea venirii la București din cauza unui jucător infectat cu coronavirus!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  11 Noiembrie 2020, 20:46

Ii bate Islanda si pe-astia si repeta figura din 2016

10aripa
10aripa  •  11 Noiembrie 2020, 18:21

Elore!...upsss, m-am deconspirat!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează