INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Ungaria - Turcia 2-0. Maghiarii, un an formidabil: calificați la Euro și promovați în elita Ligii Națiunilor » Mesajul extrem de dur al ministrului de externe!

Ungaria - Turcia 2-0. Maghiarii, un an formidabil
Ungaria - Turcia 2-0. Maghiarii, un an formidabil

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 11:29 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 11:35

Ungaria a câștigat grupa sa și va juca în Divizia A a Nations League. ”Să-i aud acum pe eternii nemulțumiți și pe economiștii eșuați spunând că nu e bine”, a postat Péter Szijjártó pe Twitter

Un an extraordinar pentru maghiari. După ce s-au calificat la Euro, au câștigat și grupa din Liga Națiunilor, una dificilă, cu Rusia, Serbia și Turcia, promovând în Divizia A, elita fotbalului continental.

"O națiune mândră! Vă mulțumim, băieți!"

Au jucat iar fără spectatori pe "Puskás Aréna", la 2-0 cu Turcia, dar fanii au fost alături de națională. În peluză, chiar în spatele porții, era fixat un banner. Într-o parte, era tricoul Ungariei, cu numărul 12. Lângă, mesajul: "O națiune mândră! Vă mulțumim, băieți! Grazie Marco, Cosimo, Giovanni". Dintre antrenorii italieni, niciunul nu era la stadion miercuri seară. Nici selecționerul Marco Rossi, nici secunzii săi Cosimo Inguscio și Giovanni Constantino. Coronavirusul i-a ținut acasă.

"Înfometați de victorii, luptând unii pentru alții"

De formație s-a ocupat fostul internațional Zoltan Gera, actualul tehnician al Ungariei U21: "De obicei, absența selecționerului e o problemă, dar nu aici, nu la noi. Nici nu contează cine mai stă pe bancă, toți știu ce au de făcut. Suntem uniți și nu există rezerve, toți sunt titulari, toți trag în aceeași direcție, înfometați de victorii, luptând unii pentru alții".

Contra turcilor, golul de 2-0 a fost marcat de Kevin Varga, 24 de ani, mijlocașul de la Kasimpașa, convocat la doi ani de la debut și care a jucat acum prima oară într-o partidă oficială la națională. A încântat de 2021: "Vom găzdui și Euro de seniori, și Euro de tineret. Ne așteaptă un an de fotbal la cel mai înalt nivel. Merităm acest premiu". La seniori, Ungaria va juca în "grupa de foc", cu Germania, Franța și Portugalia.

"De ce avem nevoie de stadioane?"

Péter Szijjártó, ministrul maghiar de externe, a postat un mesaj dur la adresa contestatarilor: "Ferencvárosi, în Champions League. Calificați la Euro. Câștigători în Liga Națiunilor. Cei care comentează mereu, care protestează, eternii nemulțumiți, cei care vorbesc de cimitirul fotbalului, economiștii sportivi eșuați, cei care tot întreabă «de ce avem nevoie de stadioane?», toți să iasă acum și să spună de ce nu e bine". 

2miliarde de euro a fost suma totală investită în fotbalul maghiar în ultimii 9 ani, din fonduri publice și dinspre companiile care au obținut facilități de la guvern pentru banii direcționați către sport

VIDEO Iulian Apostol cere investiții în sportul românesc: „E o adevărată rușine că maghiarii pot în țara noastră și noi nu”

Final 4-ul Ligii Națiunilor a fost stabilit! Cine participă și când se joacă meciurile decisive

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  19 Noiembrie 2020, 17:48
Postat de deusdat pe 19 Noiembrie 2020, 13:59

Nicio poză cu tov. Viktor Orban dând indicații prețioase pe marile șantiere ale Patriei?

Dam o adresa si iti trimit chiar mai multe fotografii !!

1578362032478810
Tihamér Takó  •  19 Noiembrie 2020, 17:44

Felicitari Ungaria:CL pentru Ferencváros,CE pentru nationala mare si mica,Liga Natiunilor in grupa A la fotbal,zeci de medalii la inot,caiac-canoe,rezultate exceptionale in handbalul masculin si feminin...etc..Aici se vede rolul investitiilor realizate si nu a vorbelor.Orbán Viktor,a fost un om politic care a sustinut si sustine sportul de performanta,si cei care denigreaza,nu au altceva de facut,sa laude pe Orban al nostru,care promite dar nu face.Aici este diferenta intre noi si unguri: rezultatele ungurilor aproape la toate disciplinele sportive sint in ascensiune iar la noi in cadere libera. Din pacate sint postaci,care vad lucrurile invers si comenteaza pe principii bolnave.Vorbele se duc iar rezultatele raman,se vad si arata adevarata fata a realitatii !

deusdat
deusdat  •  19 Noiembrie 2020, 13:59

Nicio poză cu tov. Viktor Orban dând indicații prețioase pe marile șantiere ale Patriei?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează