INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

UNION BERLIN - HERTHA BERLIN 1-0 // Atac pirotehnic! Haos în derby-ul capitalei Germaniei

Articol de - Publicat duminica, 03 noiembrie 2019 18:58

UNION BERLIN - HERTHA BERLIN 1-0 // Cei 2.500 de ultrași ai Herthei au întrerupt meciul în debutul părții secunde, lansând torțe și fumigene, iar fanii adverși, provocatori prin bannere, au intrat pe teren după unicul gol.

Primul derby al capitalei germane după căderea Zidului Berlinului s-a transformat într-un război al celor două galerii. Fanii nou-promovatei Union și rivalii de la Hertha au fost, sâmbătă seară, adevărații protagoniști ai meciului, întrerupt în două rânduri în repriza secundă. 

A fost un atac pirotehnic!”, a titrat tabloidul Bild. Unul ce a atins apogeul imediat după pauză. Ultrașii oaspeți pe "Alte Försterei", circa 2.500, au dat semnalul, cu o ploaie de torțe, petarde și fumigene, care au aterizat lângă banca lui Union și-n zona suporterilor gazdă, învăluind într-un fum gros tot terenul. 

Pacificatorul Gikiewicz 

Arbitrul Deniz Aytekin a fost obligat să oprească meciul 3:23 minute și să trimită cele două echipe la vestiare până s-au calmat spiritele. Galeriile rivale au încheiat un armistițiu și derbyul s-a putut relua. Verdictul, 1-0, s-a dat în minutul 87 cu penaltyul transformat de Polter. După care a revenit haosul în stadion. De data asta, ultrașii mascați ai lui Union au pătruns pe gazon. Și din nou stop joc! 

Poliția și stewarzii au restabilit cu greu ordinea. A intervenit activ și portarul Rafał Gikiewicz, fratele geamăn al atacantului Łukasz, dat afară de FCSB, discutând cu huliganii. "Am încercat să-i împingem înapoi în peluză, nu aveau ce căuta lângă noi!", a declarat Keven Schlotterbeck. O rachetă a ajuns și aproape de iubita și de copiii lui Polter, care au plecat să vadă întâlnirea la TV! 

Perseu a ucis Medusa 

Scenografia gazdelor a alimentat de la început tensiunea. Un imens steag de 100 de metri, întins pe lungimea tribunei, vorbind de Odiseea parcursă de Union până la acest război, completat din peluză de o scenă din mitologia greacă, cu Perseu, fiul lui Zeus, în luptă cu Gorgona Medusa. 

UNION BERLIN - HERTHA BERLIN 1-0 // Atac pirotehnic! Haos în derby-ul capitalei Germaniei

VEZI ȘI: 

VERONA - BRESCIA 2-1 // Serie A, bastionul rasismului! Mario Balotelli n-a mai rezistat și a vrut să iasă din teren

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close