INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER - NAPOLI 1-0

UPDATE Pedeapsă severă după scandalul de rasism din Inter - Napoli » Milanezii fac apel

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 27 decembrie 2018 18:37

Derby-ul dintre Inter și Napoli, 1-0, decis de Lautaro, a fost stricat de atacurile asupra fundașului senegalez Koulibaly. 

UPDATE 19:00

Federația italiană de fotbal a decis ca Inter Milano să joace următoarele două partide de pe teren propriu fără spectatori. Oficialii clubului milanez nu sunt de acord cu pedeapsa și vor face apel. 

____________

Boxing Day-ul fotbalistic italian s-a încheiat cu suspans, nervi și scandal la Milano. Tensiunea fusese creată de fani, care s-au ciocnit înaintea meciului de pe "Meazza", patru dintre ei fiind înjunghiați.

Napoli se revoltă nu pentru că a pierdut derby-ul cu Inter în prelungiri, ci din cauza unui nou episod rasist. Tot Koulibaly a fost ținta huiduielilor și atacurilor tifosilor nerazzurri, senegalezul, altfel excelent miercuri seară, fiind eliminat pentru două "galbene" în aceeași fază: l-a aplaudat ironic pe arbitrul Mazzoleni după ce-l oprise pe Politano.

"Tot meciul a fost provocat"

"I-am cerut centralului în trei rânduri să suspende meciul. Când ar trebui s-o facă, abia după 4-5 anunțuri ale crainicului? Data viitoare vom ieși noi de pe teren, chiar cu riscul să pierdem meciul. Noi suntem pregătiți.

E inadmisibil! Kalidou este un tip educat și profesionist, dar tot meciul a fost provocat și nu a rezistat. Nu mai era lucid înaintea să fie eliminat", a protestat Carlo Ancelotti, ce mai amenințase cu retragerea de pe teren.

"Mândru de culoarea pielii mele"

Cel mai bine plătit fundaș din Serie A și-a cerut scuze pentru reacție: "Îmi pare rău pentru eșec și, mai ales, că mi-am lăsat frații la greu. Dar sunt mândru de culoarea pielii mele, că sunt francez, senegalez, napoletan, om adevărat".

Și Faouzi Ghoulam i-a sărit în apărare: "M-am simțit rău auzind cântecele rasiste la adresa fratelui meu, restul trece în plan secundar. Nu mai rămâne decât tristețea".

Accentuată și de reușita rezervei Lautaro Martinez (gol venit după ce Asamoah salvase de pe linia porții mingea șutată de Zielinski!), într-un joc terminat de Napoli în nouă oameni, Lorenzo Insigne văzând și el "roșu" după altercația cu Keita Balde.

"O zi de sărbătoare ruinată pe San Siro. E trist să vezi îmbrânceli, lovituri și degete în urechi, într-un meci cu două echipe ce-au făcut onoare Italiei în Ligă. Există un regulament și un bun simț, nu ne putem uita la lună" Gazzetta dello Sport, ziar italian

"Am fost puternici din minutul 1 până în 92. Am văzut echipa care îmi place, însă niciodată nu reușim să ne ducem misiunea până la capăt. Am presat mai mult, ne-am creat ocazii de gol și am câștigat pe merit"
Luciano Spalletti, antrenor Inter

496 de minute fără gol marcat avea Inter în meciurile cu Napoli în Serie A. Dar Lautaro a pus capăt secetei

Vezi și:

VIDEO Final DRAMATIC în Inter - Napoli! Un meci comprimat în 3 minute fantastice

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează