INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  URAWA RED DIAMONDS - AL HILAL 0-2

URAWA RED DIAMONDS - AL HILAL 0-2 // Reportaj din Japonia » FOTO + VIDEO Cum au trăit trimișii GSP în Japonia succesul lui Răzvan Lucescu: „Diferenţa dintre ziarist şi antrenor” :))

Articol de , - Publicat duminica, 24 noiembrie 2019 17:47

URAWA RED DIAMONDS - AL HILAL 0-2 // Răzvan Lucescu junior a jucat perfect tactic duelul cu Urawa Red Diamonds , Al Hilal a controlat returul finalei cap-coadă, s-a impus şi în Japonia, ca şi în tur, şi a câştigat cel mai strălucitor trofeu al carierei, Champions League Asia. 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la finala Champions League Asia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

„Mă trezesc noaptea, deschid ochii, imediat îmi imaginez cum ar decurge diverse situaţii de joc şi apoi nu mă mai ia somnul. De o săptămână, doar aşa mi se întâmplă”. Mărturia îi aparţine lui Răzvan Lucescu şi a fost făcută ieri, cu câteva ore înaintea returului finalei Champions League Asia. 

Tensionat, dar elegant 

Răzvan iese pentru câteva minute din tensiunea imensă a meciului şi acceptă invitaţia la o cafea pe care i-a făcut-o echipa Gazetei Sporturilor deplasată în Japonia. Ne despărţim în faţa hotelului, dar ne revedem repede la stadion. 

E tensionat, dar elegant. Pune la costumaţie şi un fular fiindcă seara e rece la Saitama.

„Am pregătit tot ce e posibil să conţină o finală, tot, defensiv, ofensiv, faze fixe, planul A, B, C, tot! Acum, vedem ce va fi, însă trebuie să luăm trofeul fiindcă în Arabia Saudită doar despre acest lucru se vorbeşte. E o presiune cum nu vă imaginaţi că poate exista”. 

Vorbele lui Răzvan parcă descriu meciul. Care începe crispat! Fără faze de poartă, fără nimic de nivel deosebit. 

Diferenţa dintre ziarist şi antrenor :)) 

Şi acum, dovada de ce ziariştii nu se pricep precum antrenorii. Înainte de ultima gură de cafea, am încercat să-l liniştesc pe Răzvan. „Urawa va ieşi la joc, va lăsa spa..”. Lucescu intervine brusc: „I-am studiat, antrenorul ăsta al lor n-a schimbat nimic, niciodată. Nu va schimba, o să stea să aştepte,  nu va risca, o să vezi”.

Şi am văzut exact ce mi-a zis Răzvan. O echipă japoneză preocupată să stea în propriul teren şi să fructifice dacă apare ceva. O eroare a adversarului, un contraatac, ceva. 

Dar n-a apărut nimic, fiindcă Al Hilal a jucat după chipul şi asemănarea lui Lucescu. Cu mult calm, inteligent, perfect tactic. Să reuşeşti să faci dintr-o echipă saudită o grupare care să pară italiană în aşezare şi organizare, asta înseamnă că Răzvan a trecut la un nivel foarte înalt! 

Răzvan a celebrat, dar s-a maturizat 

Chiar şi privindu-l pe bancă, Răzvan e altul. E calm, gesticulează mult mai puţin nervos faţă de cum o făcea acum 5-8-10 ani. Minutele se scurg şi e tot mai clar că un român e din nou aproape de a triumfa în Champions League Asia. 

Hilal marchează. E 1-0 şi e gata. Lucescu încă nu celebrează, deşi în jurul lui e o bucurie rar întâlnită. Cei de pe bancă, dar şi cei din teren îngenunchează şi ridică mâinile spre Cer. Răzvan rămâne focusat, chiar are un schimb mai dur de replici cu Giovinco. 

Se face 2-0. E gata! Răzvan Lucescu e mare. Aduce la Riad cel mai important trofeu al Asiei după o pauză de aproape două decenii, de când îl câştigase Anghel Iordănescu. Fluierul de final declanşează o bucurie extremă a saudiţilor. 

Steagul României, purtat de Lucescu jr. 

Răzvan e purtat pe braţe, apoi steagurile lumii se amestecă între tricourile celor de la Hilal. Franţa, Italia, Portugalia, Arabia Saudită, Peru. Între ele, şi al României. Pe care Lucescu îl desface şi îl ridică deasupra capului. 

România e şi ea parte la acest triumf. Dacă preşedintele lui Hilal coboară în mare grabă din tribună, merge la Răzvan, îl îmbrăţişează, apoi îi cere să desfacă steagul României pentru a-l pune lângă cel al Arabiei Saudite, pentru o poză a istoriei, înseamnă că şi noi, fotbalul românesc, prin Lucescu junior, trăim această izbândă. 

Ce zi pentru el! În ziua în care România îşi află preşedintele, Răzvan Lucescu a devenit şi el un preşedinte. Al Asiei. În îndepărtata Japonie, dar ţinând în braţe steagul unei ţări în care a crescut, a jucat şi a învăţat fotbalul care astăzi îi pune un întreg continent la picioare.

7 finalea disputat Răzvan Lucescu în cariera de antrenor, a câştigat 6 dintre ele: două de Cupa României, trei de Cupa Greciei, una de Cupa Qatarului şi cea de azi, singura pierdută fiind cu Skoda Xanthi

8-2pentru Hilal a fost raportul şuturilor pe poartă în meciul de azi

+10 FOTO

Vezi și: 

URAWA RED DIAMONDS - AL HILAL 0-2 // VIDEO + FOTO / Corespondență GSP din Japonia » Jucătorii au intrat peste Răzvan în conferință: „Vom petrece 3 zile și 3 nopți” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
mihai_luchian
mihai_luchian  •  24 Noiembrie 2019, 21:34

Un om puternic, crescut în umbra unui uriaș pe care ăstazi a început să-l întreacă. Bravo familia Lucescu!

samertx
samertx  •  24 Noiembrie 2019, 20:52
Postat de user_digi.forum pe 24 Noiembrie 2019, 20:41

„tinde să”, metre !

E altceva: tu tinzi să-ți consumi energia minimă așezându-te pe un scaun gol, un scaun care are rol esențial în a-ți recăpăta energia totală după ce te odihnești îndeajuns. .))

user_digi.forum
user_digi.forum  •  24 Noiembrie 2019, 20:41
Postat de samertx pe 24 Noiembrie 2019, 20:33

Neah, funcția cerebrală care îți dă ordinul consumă mai multă energie ca dusul la gură a unei țigări pe care o fumezi până la filtru. :))

„tinde să”, metre !

Vezi toate comentariile (40)
Comentează