INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - MILAN, VINERI, 18:30, DIGI 1, GSP.RO

Urma scapă turma? Deplasare cu probleme pentru AC Milan în Qatar: ”Juventus se antrena la cald și noi eram în ger”

Supercupa Italiei într-un oraș SF: Doha (Qatar) // Foto: Reuters
Supercupa Italiei într-un oraș SF: Doha (Qatar) // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 22 decembrie 2016 00:00

Finalista Cupei a aterizat la Doha cu o zi mai târziu decât campioana, din cauza unei defecțiuni a charterului. ”E un grav dezavantaj. Ei se antrenau la cald și noi în ger”, s-a plâns Galliani.

După ce a pierdut podiumul în Serie A și contactul cu liderul, AC Milan a ratat și avionul spre Qatar, și o zi de pregătire pentru Supercupa Italiei! Rossonerii nu au ajuns decât ieri la Doha, unde Juventus deja se antrena și se acomodase cu căldura și umezeala.

De vină pentru întârzierea de 24 de ore este o avarie a charterului companiei Titan Airways care trebuia să zboare de la Londra la Milano și să decoleze apoi spre locul finalei.

"Noi nu ne ocupăm și de zboruri"

"E un grav dezavantaj. Ei se antrenau la cald, iar noi în ger, cu 20 de grade în minus. Dacă mai survine vreo întârziere, nu ne mai prezentăm la meci! Nu vom mai putea face decât un singur antrenament, joi, la Doha", s-a lamentat administratorul-delegat Adriano Galliani. Milan putea utiliza o cursă sponsorizată Emirates, dar organizatorul Supercupei nu i-a permis.

"Nu avem nicio responsabilitate, noi nu ne ocupăm și de zboruri", a răspuns și Liga, partener al finalei. După doi ani, Supercupa Italiei s-a întos în Qatar, pe "Jassim Bin Hamad Stadium", dintre cele 29 de ediții ale competiției aceasta fiind a noua care se dispută în afara Peninsulei.

Terenuri proaste, căldură, regie amatorială

Din 2002, de când au exportat Supercupa, italienii s-au lovit de o mulțime de probleme logistice și nu numai. De la calitatea proastă a gazoanelor, căldură, umezeală până la regia defectuoasă a transmisiilor.

Încât La Gazzetta dello Sport și-a pus întrebarea dacă "merită tot deranjul pentru doar un pumn de euro în plus?".

  • Tripoli (Libia), 2002: Juventus și Parma s-au plâns de nisipul de pe teren, partida semănând a beach soccer!
  • East Rutherford (SUA), 2003: Juventus și Milan au acuzat căldura americană, dar și starea proastă a terenului.
  • Shanghai (China), 2015: Juventus și Lazio s-au antrenat și au jucat pe un câmp de cartofi. Regia a fost horror. Camerele nu urmăreau acțiunea, reluări aiurea, cronometraj defazat, prima repriză s-a terminat la 43:30!

"Juventus nu poate fi oprită decât într-un singur mod: să schimbăm toți arbitrii din Serie A și toți judecătorii din țară"
Silvio Berlusconi, președinte Milan

5.000.000 €e suma pe care o vor împărți Juventus și Milan, 3 milioane oferite de Qatar (10% merg la Ligă), restul din drepturile TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează