INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona, victorie crucială la Valencia » Recital Lionel Messi: „dublă” și gol superb din lovitură liberă! Ce bornă a atins

Carlos Soler și Lionel Messi au înscris în Valencia - Barcelona 2-3 // foto: Guliver/gettyimages
Carlos Soler și Lionel Messi au înscris în Valencia - Barcelona 2-3 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 03 mai 2021 08:07 / Actualizat luni, 03 mai 2021 08:13

Barcelona a obținut o victorie foarte importantă în lupta pentru La Liga, 3-2 cu Valencia, după un recital al lui Lionel Messi (33 de ani).

Prima repriză a fost una echilibrată, în care doar două șuturi - câte unul de fiecare parte - au fost cadrate pe poartă. În al doilea act, a început spectacolul pe „Mestalla”. Gabriel Paulista a deschis scorul în minutul 50, cu o lovitură de cap simplă, având în vedere că Ter Stegen era căzut, iar poarta goală. 

În minutul 57, Barcelona a obținut un penalty, pe care Messi l-a ratat, dar mingea a revenit cu noroc la starul argentinian, care s-a revanșat pentru ratarea loviturii de la punctul cu var. Griezmann a făcut 2-1 în minutul 63, împingând mingea în poartă din doar câțiva metri, după ce Cillessen parase lovitura de cap a lui de Jong.

Lionel Messi, golazo din lovitură liberă

Lionel Messi a reușit „dubla” în minutul 69, cu o lovitură liberă impecabilă de la aproximativ 20 de metri de poarta „liliecilor”. Messi a trimis imparabil, bară-gol, reușind astfel să înscrie al 50-lea său gol din lovitură liberă pentru clubul blaugrana! Pentru prima dată, a „lovit” din lovitură liberă împotriva Valenciei. Totodată, Messi a ajuns la al 56-lea său gol din lovitură liberă, egalându-l astfel pe Cristiano Ronaldo la acest aspect!

Messi este la doar 4 goluri din lovitură liberă distanță de a-l depăși pe Diego Maradona (cu 59) în topul fotbaliștilor din Argentina cu cele mai multe goluri marcate dintr-o astfel de fază fixă.

Tabela pe „Mestalla” a fost închisă de Carlos Soler, în minutul 83, cu un trasor de la mare distanță de poartă.

Clasament La Liga: Barcelona rămâne pe 3

Barcelona rămâne la două puncte în spatele celor de la Atletico și o egalează pe Real Madrid la puncte (74), cu patru etape înainte de finalul campionatului. Pentru a câștiga titlul, catalanii vor spera ca cele două rivale să se încurce în meciurile rămase.

VIDEO. TOP 5 goluri ale lui Lionel Messi la Barcelona

Mai multe știri din La Liga:

Totul despre Xavi » Cum a schimbat fotbalul micul artist al Barcelonei, considerat cel mai bun fotbalist spaniol din istorie

Real Madrid pune presiune pe Atletico » Zidane a pierdut încă un titular pentru duelul cu Chelsea: scos la pauză!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
enigmaticul
enigmaticul  •  03 Mai 2021, 15:14
Postat de dinamo100 pe 03 Mai 2021, 10:21

Nu se vorbeste deloc de Sevilla, care are un meci mai putin disputat! Daca castiga acel meci e la 3 puncte in spatele lui Atletico si orice e posibil.

Sevilla este și ea în cărți, dar are două meciuri grele, pe care nu cred că le câștigă, cu Real dar și la Villarreal, în deplasare.

enigmaticul
enigmaticul  •  03 Mai 2021, 15:09

Etapa viitoare se cam decide cine va fi campioană! Dacă bate pe Atletico, Barca are șansă la titlu, Real are meciuri ceva mai dificile(Sevilla, Bilbao,Villareal, Granada). Alleti, în afara de meciul cu Barca, celelalte sunt mai facile.

dinamo100
dinamo100  •  03 Mai 2021, 10:21

Nu se vorbeste deloc de Sevilla, care are un meci mai putin disputat! Daca castiga acel meci e la 3 puncte in spatele lui Atletico si orice e posibil.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close