INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

VIDEO Șocant! Trei meciuri din La Liga suspectate de blat! Două sunt ale Valenciei » Cei arestați riscă 8 ani de închisoare!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2019 11:10

Fotbalul spaniol a fost lovit de arestări ieri! Anchetatorii cred că partidele Huesca - Valencia (2-6), Betis - Huesca (2-1) și Valladolid - Valencia (0-2) au fost aranjate pentru pariuri.

Aproape la fiecare sfârșit de sezon e scandal cu blaturile în Spania. Acum, într-o vastă operațiune a poliției, cinci fotbaliști retrași sau activi au fost arestați, la fel ca președintele și doctorul clubului Huesca, Agustín Lasaosa și Juan Carlos Galindo.

Întreaga investigație a pornit de la meciul Huesca - Nàstic (0-1), disputat anul trecut în Segunda, blocat de 30 dintre cele mai importante 57 de case de pariuri și pe care s-au pariat sume mari la agențiile online.

Dar anchetatorii suspectează și trei partide jucate în această lună în La Liga, potrivit El Confidencial. 

  • 5 mai Huesca - Valencia 2-6
  • 12 mai Betis - Huesca 2-1
  • 18 mai Valladolid - Valencia 0-2

Riscă 8 ani de închisoare!

Capul rețelei ar fi Raúl Bravo, cel mai cunoscut nume dintre jucătorii reținuți, fost la Real Madrid. De altfel, trei au făcut parte din aceeași generație, fiind colegi la juniorii clubului blanco: Bravo, Carlos Aranda și Borja Fernández. Valladolid - Valencia a fost ultima întâlnire a carierei pentru Borja.

Cei trei de la echipa B a lui Real erau antrenați de Juan Ramon Lopez Caro, fost la Vaslui în 2010.

VIDEO / REZUMAT HUESCA - VALENCIA 2-6

video / rezumat betis - huesca 2-1

VIDEO / REZUMAT VALLADOLID - VALENCIA 0-2

Conform Espejo Público, confruntările nu ar fi fost aranjate între cluburi, ci de cei arestați, pentru a câștiga la pariuri. Ar fi mizat la agenții online din Asia și din Europa de Est.

Toți sunt acuzați de corupție, spălare de bani și constituire de grup infracțional. Și riscă pedepse între 6 luni și 8 ani de închisoare. 

LISTA COMPLETĂ A FOTBALIȘTILOR REȚINUȚI

Raúl Bravo (38 de ani, fundaș central retras din activitate), fost la Real Madrid, 89 de apariții all-time în La Liga


Raúl Bravo

Borja Fernández (38 de ani, mijlocaș defensiv retras din activitate), fost la Real Madrid. Ultimul club la care a jucat a fost valladolid, clubul unde acționar este Ronaldo. Are în total 223 de apariții în La Liga


Borja Fernández

Carlos Aranda (38 de ani, atacant retras din activitate), crecut la Real Madrid, ultima oară la Numancia). Are 169 de apariții în La Liga


Carlos Aranda

Samu Saiz (28 de ani, mijlocaș ofensiv în prezent la Getafe), 11 meciuri pe prima scenă fotbalistică din Spania. Acesta a trecut și prin Anglia, la Leeds.


Samu Saiz

Íñigo López (36 de ani, fundaș central, în prezent la Deportivo La Coruna, în La Liga 2). Contabilizează un total de peste 190 de meciuri în primele două ligi din Spania.


Íñigo López

Citește și:

Arestări în La Liga: mai mulți jucători și președintele unui club au fost reținuți pentru implicarea în meciuri trucate!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cris4co
cris4co  •  29 Mai 2019, 20:59

Când am spus ca Barcelona a fost infranta de o echipa engleza care i-a dat o caciula de goluri din cauza ca fotbalul spaniol e corupt iar cel englez e curat...multi pe aici au ras de mine...

poli_4_ever
poli_4_ever  •  29 Mai 2019, 14:20

Faptul ca in La Liga e o coruptie uriasa poate sa mire doar pe baietii care impacheteaza pestele in curtea gsp. Alaturi de Serie A e campionatul cel mai corupt din Top 5. In orice alta tara normala, Real sau Barcelona ar fi avut mari probleme mari, nu si in Spania. Regulamente mult mai dure sunt in Anglia si in Franta, ultimii n-au ezitat si si-au retrogradat acum ceva ani campioana si detinatoarea de atunci a Ligii Campionilor, pe OM, cand au descoperit nereguli la Marsilia

losche
losche  •  29 Mai 2019, 13:20

Valencia si mai cine? Din Valencia mai sunt Levante si odata de mult Huracan. Inteleg ca faceti orice ptr clickbait insa fiti expliciti.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează