INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA 2

Extrema de cristal » Valentin Mihăilă a pierdut 46% din meciurile Parmei. Cât timp va mai lipsi

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 14:18 / Actualizat joi, 09 februarie 2023 17:23

Din cauza deselor sale accidentări, Valentin Mihăilă (23 de ani) nu a putut juca decât în 46 de meciuri din totalul celor 85 disputate de Parma în toate competițiile în cele două sezoane de calvar.

Când plăteau 9,1 milioane de euro Universității Craiova în toamna lui 2020, cei de la Parma nu-și imaginau c-au transferat un jucător atât de fragil. Valentin Mihăilă s-a accidentat destul de des și a pierdut aproape jumătate din meciurile jucate de Parma în două sezoane! 

Decizia luată astăzi de FC Voluntari, după ce galeria FCSB-ului i-a amenințat pe Pandele și Bălănescu: „Inadmisibil!”
FC VOLUNTARI - FCSB
Decizia luată astăzi de FC Voluntari, după ce galeria FCSB-ului i-a amenințat pe Pandele și Bălănescu: „Inadmisibil!”

Numai în perioada în care a fost împrumutat la Atalanta, în returul stagiunii trecute, n-a fost indisponibil din cauza problemelor medicale. Leziunile musculare s-au ținut scai de fosta extremă olteană, l-au împiedicat să aibă continuitate și să ofere randamentul dorit.

Fabio Pecchia, despre situația lui Valentin Mihăilă: „Un pumnal în spate”

Ultima dovadă, partida cu Genoa de duminica trecută, în care Mihăilă, cum îi spun italienii, s-a rupt după numai un sfert de oră. Abia revenise după toate problemele fizice și pshice pe care le-a acuzat că a trebuit să părăsească terenul. 

Nu e însă o recidivă, ci o nouă leziune la coapsa stângă, ce-l va ține departe de gazon iar pentru o perioadă semnificativă. 

„E ca un pumnal înfipt în spate”, s-a plâns antrenorul Fabio Pecchia de noul stop al lui Mihăilă, care nu a bifat în actualul sezon decât 12 meciuri din 26 la club, încadrându-se în procentajul general de după transferul la Parma. RMN-ul efectuat ieri a relevat o leziune de gradul al doilea, medicii clubului estimând că „va mai absenta cinci-șase săptămâni”.

Valentin Mihăilă, extrema de cristal

În prima sa stagiune în gialloblu, Valentin a prins numai 19 partide din totalul de 38 ale Parmei. Abia după trei luni de la transfer a debutat în Serie A, fiind nevoit să se opereze de pubalgie, după care a acuzat dureri la adductori. 

Spre sfârșitul lunii aprilie 2021, problemele au reapărut și iar a lipsit. Într-un campionat întreg, nu a fost decât de patru ori titular, dovedindu-și slăbiciunile fizice.

Valentin Mihăilă are în medie un K.O. la 4 meciuri jucate

În următorul sezon a avut cea mai bună continuitate, 10 jocuri ca titular din 13, până în noiembrie, când a pierdut lotul din nou, fiind împrumutat la Atalanta. La Bergamo s-a ferit de accidentări, dar nici n-a prea jucat și după un retur s-a întors la Parma. 

Și a luat-o de la capăt cu problemele musculare. A ajuns deja la a patra leziune în acest sezon și a 11-a în doi ani de calvar, după statisticile „Parma Today”. Are în medie un K.O. la 4 meciuri jucate! Și acum riscă să rateze întâlnirile cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024.

71 de minutea prins Valentin Mihăilă la Atalanta din cinci partide în Serie A și Europa League în sezonul trecut, în care a fost împrumutat de la Parma în retur

Accidentările lui Valentin Mihăilă la Parma

SezonMeciuri ratateMeciuri echipă
2020-20211938
2021-2022821
2022-20231226

VIDEO. Silviu Bogdan, întâmplare amuzantă cu Valentin Mihăilă: „Nu am crezut. L-am sunat imediat pe taică-su”

Citește și:

PSG, eliminată în fața a 65.000 de oameni! » Messi încearcă la anul: e singurul trofeu care îi mai lipsește

Are cel mai bun sezon din carieră și anunță: „Vreau la națională!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (19)
AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  10 Februarie 2023, 11:00
Postat de VanBasten pe 09 Februarie 2023, 16:49

Asta inseamna 40% pierdere. Din 22M.

Se intampla. Atletico Madrid cat pierde pe Joao Felix oare? Chelsea, Man UTD si altii din Anglia cat au pierdut in ultima vreme? Dennis Man a fost clar overpay. Dar e jucator chiar si acum de 6-8 milioane. Mihaila are ghinion cu accidentarile (dar vezi ca sunt mai multi la Parma care au accidentari musculare, nu doar romanii nostri. nu mi se pare ok preparatorul de acolo).

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  09 Februarie 2023, 20:19
Postat de k.uba pe 09 Februarie 2023, 18:37

Gogâie, nascut/nenascut la Targoviste tot o teapa este Meila. Nu a fost, nu este si nu va fi fotbalist! Doar un uscat purtator de echipament sportiv.

Nu mas grabi sa spun ca e teapa. Dembele a stat 4 ani accidentat la Barcelona si de cand a venit Xavi a ajuns printre cei mai buni din La liga si mai sunt multe exemple. Nu are peformante slabe din cauza indolentei ci din cauza loviturilor. Se intampla.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  09 Februarie 2023, 19:57

Purtatorul ala de echipament castiga mai mult intr-un an decat tine intr-o viata intreaga :))) nu e primul jucator decent macinat de accidentari.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează