INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Van Gaal protestează împotriva Mondialului din Qatar: „Ridicol! Totul este despre bani”

Louis van Gaal // foto: Imago Images
Louis van Gaal // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2022 12:40 / Actualizat marti, 22 martie 2022 12:49

Louis van Gaal (70 de ani), selecționerul Țărilor de Jos, pregătește turneul final, dar contestă alegerea FIFA. Qatar a fost acuzat de încălcarea flagrantă a drepturilor omului, mii de muncitori murind pe șantierele pentru CM 2022

Calificată la Mondial după opt ani, Oranje se pregătește de turneul final (21 noiembrie - 18 decembrie), are două amicale în acest sfârșit de lună, cu Danemarca și Germania. 

Totuși, cel mai important om al său, selecționerul Louis van Gaal, nu se simte deloc bine gândindu-se că la toamna va fi în Qatar. 

Gigi Becali e categoric: „Nenea Keșeru ăsta nu a avut destule șanse?” » Ce jucători vrea să testeze înainte să le decidă viitorul
FCSB
Gigi Becali e categoric: „Nenea Keșeru ăsta nu a avut destule șanse?” » Ce jucători vrea să testeze înainte să le decidă viitorul

Louis van Gaal, despre mondialul din Qatar: „M-am opus întotdeauna”

„E ridicol că mergem să jucăm într-o țară în care, ce spunea FIFA?, trebuie să se dezvolte fotbalul. Și faci asta organizând o asemenea competiție în acea țară. E fără cuvinte. Ce mai contează? 

Totul e despre bani, interese comerciale. Singurele lucruri ce interesează FIFA”, a declarat la reunirea lotului antrenorul batav în vârstă de 70 de ani, a treia oară pe banca naționalei. 

Van Gaal întreabă: „Cu expertiza mea, de ce credeți că nu sunt în comisiile FIFA? Pentru că m-am opus întotdeauna acestei organizații". 

Victime din Nepal, Sri Lanka, Pakistan și India pe șantierele din Qatar

Încă un protest împotriva desfășurării CM 2022 în Qatar, stat acuzat în nenumărate rânduri de încălcarea drepturilor omului. 

Mii de oameni care au muncit la infrastructura Mondialului, în capitala Doha și împrejurimi, au murit din cauza condițiilor de muncă inumane. Majoritatea erau din Nepal, Sri Lanka, Pakistan și India.

Citește și:

Igor Surkis, șeful lui Dinamo Kiev, a părăsit instant Ucraina cu o sumă URIAȘĂ! Familia a încălcat legea marțială

Boris Becker riscă pâna la 7 ani de închisoare » Ar fi ascuns 2 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
melcul_furios
melcul_furios  •  22 Martie 2022, 20:55
Postat de 1doru pe 22 Martie 2022, 13:44

Atat timp cat stadioanele vor fi pline, asta conteaza. La noi nu sunt bani pentru fotbal, totul e despre bani. Ideea de a organiza astfel de competitii in diferite tari face ca lumea sa nu mai fie atat de divizata, in rest bineinteles ca e despre bani. Daca ai jucat fotbal cand ai fost mic, probabil iti amintesti cati prieteni ti-ai facut jucand acest sport. Despre asta e vorba, lucruri pe care sa le ai in comun cu strainu si sa te imprietenesti.

Depinde la ce stadioane te referi, ca astea de fotbal nu sunt deloc pline la noi de foarte multi ani. Fotbalul este sportul cel mai popular in Europa insa uite ca in America de Nord nu este deloc popular si traiesc si aia cumva, practicand alte jocuri si nu simt nevoia sa inventeze competitii la arabi pentru bani sub pretextul de popularizare a sportului.

1doru
1doru  •  22 Martie 2022, 17:46
Postat de jedela pe 22 Martie 2022, 15:45

Nu se mai sesizeaza americanii pt incalcarea drepturilor ...?!

Cand s-au sesizat?

ripensistu
ripensistu  •  22 Martie 2022, 15:55

Are mare dreptate Qatar trebuie boicotat pina cind va avea un regim secular democratic.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează