INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IMPRESARIAT

EXCLUSIV Frații Becali, la un Porsche „distanță” de a semna cu Cristiano Ronaldo: „Am fi avut bani să cumpărăm Dinamo și FCSB!”

Frații Becali au fost la un pas să-l reprezinte pe Cristiano Ronaldo
Frații Becali au fost la un pas să-l reprezinte pe Cristiano Ronaldo

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 10:51 / Actualizat joi, 25 mai 2023 14:59

În 2002, frații Ioan și Victor Becali au avut uriașa șansă de a deveni reprezentanții lui Cristiano Ronaldo, proaspăt promovat la prima echipă a lui Sporting CP. Frații Becali au refuzat să îndeplinească cererea fotbalistului, aceea de a primi un bolid Porsche, iar Cristiano a ajuns sub „aripa” impresarului Jorge Mendes. La peste 20 de ani distanță, Victor Becali privește retrospectiv către acel moment.

În urmă cu mai bine de două decenii, frații Ioan și Victor Becali au fost contactați de Ladislau Boloni cu o propunere specială. Antrenorul român avea la Sporting CP doi tineri talentați, fără impresar, și le-a propus fraților Becali să vină să-i vadă pe aceștia. Este vorba despre Ricardo Quaresma și Cristiano Ronaldo.

Frații Becali, la un Porsche „distanță” de a semna cu Cristiano Ronaldo: „Am fi avut bani să cumpărăm Dinamo și FCSB!”
De la stânga la dreapta, în 2002, Cristiano Ronaldo, Carlos Martins și Ricardo Quaresma, la un antrenament al Sporting CP // foto: Imago Images

CR7, transformat între timp în unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, le-a cerut fraților Becali un bolid Porsche pentru a semna cu ei. Aceștia l-au refuzat, iar la câteva zile distanță Ronaldo venea la antrenamente în mașina visată. Jorge Mendes i-o „livrase” și a ajuns astfel să-l reprezinte pe Cristiano.

„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1
FCSB
„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1

Victor Becali, întrebat frontal: „Dacă l-ați fi semnat pe Cristiano Ronaldo, ați fi avut bani să investiți la Dinamo?”

În această dimineață, Victor Becali a fost prezent în studioul Gazetei Sporturilor, la matinalul GSP Live, unde moderatorul Costin Ștucan i-a propus un exercițiu de imaginație.

„Dacă acum mulți ani l-ați fi semnat pe Cristiano Ronaldo, după o carieră cu mulți bani strânși de el și automat și de impresarul lui, care ați fi putut fi împreună cu fratele dumneavoastră, credeți că ați fi avut bani să investiți la Dinamo?”, l-a întrebat Ștucan pe Victor Becali.

Poate am fi avut bani să cumpărăm cu totul. Puteam avea bani să cumpărăm FCSB cu mai mult decât a cerut Gigi (n.r. - 25 de milioane de euro), dar asta e, n-a fost să fie. Acum nu mai e nici cu Mendes. Mendes n-a vrut să-l ducă în Arabia, din câte știu”, a răspuns Victor.

La doar un an distanță de la acel moment, Cristiano Ronaldo a impresionat într-un amical cu Manchester United, iar clubul englez l-a cumpărat cu 12 milioane de lire sterline. Au urmat aventuri pline de succes în Anglia, Spania, la Real Madrid, și Italia, la Juventus. Ronaldo evoluează în prezent în Arabia Saudită, la Al Nassr, unde este plătit regește, cu 200 de milioane de euro anual!

Messi, care este un geniu, a jucat foarte bine doar la Barcelona. Apoi a mers doar la PSG, unde n-a făcut mare lucru. Ronaldo, care este un tip mult mai muncitor, a reușit la toate echipele unde a fost.

La câți bani are, nu mulți s-ar fi pregătit să mai joace în felul în care joacă el, nu mulți s-ar mai fi antrenat ca el. Ați văzut cum arată? Merită tot respectul din lume. Nu știu câți ar mai fi tras de ei să joace, viața de fotbalist nu este ușoară.

- Victor Becali

Citește și: 

Vine să ia Liga » L'Equipe dezvăluie mutarea verii în Europa: „Mourinho va accepta oferta”

Epic fail » Becali i-a dat 200.000 de euro pentru fiecare gol, iar acum pleacă liber

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
creeperno807
creeperno807  •  25 Mai 2023, 22:38

Inca imi amintesc cum a ratat sansa Dinamo sa-l transfere pe Lewandowski

otelu
otelu  •  25 Mai 2023, 17:54
Postat de 81mada pe 25 Mai 2023, 11:56

Atata vrajeala ca la bisnitari astia n am pomenit…

Din pacate, e adevarat. Dar nu in cheia in care o pun ei. A povestit Boloni, candva, pe undeva... L-au refuzat, pe Boloni, ptr ca nu le-a placut fața juvenilă, acneică a lui CR. Mari impresari!!! Ei erau invatati cu smenurile si aranjamentele facute la noi cu complicitatea staff-ului din FRF. Daca erau asa mari, cum se dau, ce fotbalisti straini au sau au avut in portofoliu? By the way.. Stucane si altii de pe acolo.. a zis-o si fostul vostru coleg, scriitorul Radu Paraschivescu, se semneaza cu un jucator, nu "il semneaza"!!! Inghititi si aruncati revoltator in limba romana niste englezisme care nu incap. Plus ca nea Vanea s-ar rasuci in mormant daca ar vedea ce si cum scrieti sau vorbiti!

cky33
cky33  •  25 Mai 2023, 13:04

Cristiano a fost cumpărat cu 19 milioane de euro nu 13.5 de către Man Utd.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează