INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Au luat perlele Braziliei! Cine sunt cei doi fotbaliști pe care Barcelona și Real Madrid au plătit aproape 80 de milioane de euro

Vinicius Junior, în controlul balonului FOTO: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Vinicius Junior, în controlul balonului FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 10 iulie 2018 09:51

Real Madrid și Barcelona schimbă liniile și i-au cumpărat în această vară pe cei care ar trebui să îi înlocuiască în curând pe Ronaldo și Iniesta. 

 45 de milioane la 17 ani

Real Madrid a mutat în liniște, asigurându-și serviciile noii senzații a fotbalului brazilian, Vinicius Junior ( 17 ani). 

Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior este un fotbalist brazilian veritabil, adept al Joga Bonito. Tehnica în regim de viteză a dreptaciului de 17 ani este comparată cu cea a lui Robinho. Vinicius are ceva și din "nebunia" lui Ronaldinho, în modul spectaculos în care alege să dribleze. La naționalele de juniori ale Selecao a fost un adevărat golgeter, marcând 12 goluri în cele 15 partide disputate la U17. Postul favorit este cel de extremă dreapta, putând însă evolua și în spatele vârfului. 

VIDEO // Faze și goluri spectaculoase marcate de Vinicius: 

45.000.000 €a plătit Real Madrid pentru transferul lui Vinicius Junior

6
goluri și 3 pase decisive are Vinicius Junior în 2018 pentru Flamengo

SAMBA ȘI LA BARCA

Nici Barcelona nu s-a lăsat mai prejos. După pierderea lui Paulinho și zvonurile plecării lui Coutinho la PSG, catalanii au făcut tot posibilul să aibă un brazilian în lot.

La 21 de ani, Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo este un mijlocaș polivalent, dând randament pe pozițiile de închizător, mijlocaș box-to-box sau coordonator. Iar catalanii au plătit ca să-l aibă nu mai puțin de 31 de milioane de euro. Suma ar putea crește cu 9 milioane, în funcție de performanțele lui Arthur.

Barca a insistat pentru ca transferul să se facă acum, și nu la iarnă, cum era stabilit inițial. 

Un produs sută la sută al academiei lui Gremio, alt produs de marcă după unicul Ronaldinho, Arthur a marcat 2 goluri în cele 50 de partide disputate pe marea scenă a fotbalului din Țara Cafelei. 

VIDEO Ce știe să facă Arthur: 

31.000.000 €a plătit Barcelona pentru serviciile lui Arthur

Vezi și: Ziarul catalan Sport anunță azi pe prima pagină: Barcelona pregătește transferul verii după Mondial!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mosvasile
mosvasile  •  10 Iulie 2018, 14:35

Daca Vinicius al lui Real costa 45 de milioane-cu toate ca e doar un junior-dar Viniciuus al CFR-ului cat o costa?

fibra
fibra  •  10 Iulie 2018, 13:34

Voi faceti perle orice bolovan.

andrei.33
andrei.33  •  10 Iulie 2018, 11:59

Robinho a fost cam rateu in Europa. Nu e reusita comparatia.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează