INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANALIZĂ

VIDEO. De ce nu mai înscrie Cristiano Ronaldo din lovituri libere? Doar 9 goluri din ultimele 174 de tentative! Explicația expertului e fascinantă

Cristiano Ronaldo este considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume
Cristiano Ronaldo este considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 11:24

Cristiano Ronaldo (35 de ani), starul lui Juventus, este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, însă portughezul nu mai strălucește chiar la toate capitolele.

Cea mai mare problemă a lui CR7 din ultimii ani este reprezentată de loviturile libere. Deși în primele sale 12 sezoane a marcat în total 44 de goluri, ultimii ani au însemnat secetă pentru Cristiano din acest punct de vedere.

Astfel, din 2014, Ronaldo a marcat doar de 9 ori din 174 de încercări! Aceasta este cea mai slabă rată de succes - 5% - dintre jucătorii care au înscris în intervalul menționat cel puțin 5 goluri din fața zidului.

VIDEO. Ce se întâmplă cu loviturile libere ale lui Cristiano Ronaldo? Explicații fascinante ale expertului:

Dr. Rajpal Brar, om de știință în domeniul sportului, a analizat loviturile libere ale lui Ronaldo, într-un clip publicat pe youtube, și a încercat să găsească motivele pentru care portughezul nu performează: schimbarea metabolismului, abordarea unei tehnici de lovire a balonului diferită față de startul carierei, accidentările suferite de-a lungul timpului și încrederea în sine.

Care ar fi soluțiile identificate de omul de știință: schimbarea modului de execuție, exerciții pentru șutul cu lift și adoptarea unei noi rutini înainte de loviturile libere.

Câștigătorul a 5 Baloane de Aur continuă să fie unul dintre executanții obișnuiți de la Juventus, alături de colegul Miralem Pjanic (30 de ani, mijlocaș central).

„Loviturile libere? Avem două opțiuni pentru jucătorii dreptaci: Pjanic și Ronaldo. Deci, va trebui să decidă între ei cine execută, cum se întâmplă la orice altă echipă”

Maurizio Sarri, antrenor Juventus

VIDEO Juventus ar fi dispusă să accepte o ofertă pentru Cristiano Ronaldo

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mesut Özil câștigă 350.000 de lire pe săptămână și are vilă de 10 milioane, dar refuză tăierea salariului

Fotbalul european, fără video-arbitraj » Planul UEFA pentru reluarea competițiilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  24 Aprilie 2020, 11:35

Poate ca interesați și cum folosește negoita hârtia igienica

enigmaticul
enigmaticul  •  23 Aprilie 2020, 14:31

Doctore, ai omis un ”mic” mare aspect: Ronaldo îmbătrânește, nu întinerește, da? Ai omis tocmai ce era esențial!! Vremea i-a cam trecut, degeaba se mai ”screme” el, umflându-se în pene, că.......în zadar face totul!!

1182388708443283
Alex Sto  •  23 Aprilie 2020, 13:40

Chiar esti destept,la scoala ai fost?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close