INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA - JUVENTUS 2-1

VIDEO Dublu reflex salvator! Tătărușanu a fost erou în fața lui Higuain și Chiellini: Fiorentina a sufocat liderul, 2-1 cu Juventus

Tătărușanu a închis perfect poarta la marea ocazie avută pe final de Higuain // Foto: Reuters
Tătărușanu a închis perfect poarta la marea ocazie avută pe final de Higuain // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2017 00:00

Tătărușanu a parat extraordinar cu piciorul mingile de gol avute la 2-1, chiar în aceeași fază, de Higuain și Chiellini. Fiorentina a sufocat liderul și a încins lupta pentru scudetto.

Juventus nu-i chiar mașina de război despre care tot vorbea Higuain. I-a dovedit-o duminică Fiorentina lui Paulo Sousa, ce a depășit-o clar la toate capitolele (2-1), aprinzând lupta pentru titlu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Și Tătărușanu nu-i chiar portarul pe care fanii viola îl vor rezervă, în umbra nou-venitului Sportiello. Poate tocmai asta l-a motivat pe Ciprian, ce și-a salvat echipa într-un moment critic.

Tătă s-a apărat ca o felină

Era minutul 80. Conduși cu 2-0, după supergolurile lui Kalinici și Badelj, bianconerii reintraseră în joc și presau, căutând egalarea, cu 2 atacanți veniți de pe bancă, Mandzukici și Pjaca, lângă Dybala și Higuain. Pipita a avut 2-2-ul pe cap, dar Tătă a scos fenomenal cu piciorul. Apoi, ca o felină, a tras de jos la piept, tot cu piciorul, mingea din fața lui Chiellini. Dublu reflex salvator!

"Miracol în fața lui Higuain"

"Dacă Fiorentina a trăit o bucurie imensă, i se datorează și românului", îl laudă Gazzetta dello Sport. "Are marele merit că a interceptat lovitura de cap a lui Higuain. Și nu e deloc puțin. Și-a îmbunătățit degajările", adaugă Corriere dello Sport. "Miraculos în fața lui Pipita", Tuttosport.

"Ne-au surclasat la fiecare duel și ne-au băgat la mijloc când au avut posesia. În final, puteam  egala, dar nu meritam un punct"
Giorgio Chiellini, fundaș Juventus

"Dacă vom juca așa, toate echipele se vor chinui teribil să ne învingă. Să-i bați pe cei mai buni îți dă o senzație extraordinară"
Paulo Sousa, antrenor Fiorentina

6,5este media notelor primite de Tătărușanu în presa italiană pentru evoluția sa cu Juventus

3parade a reușit Ciprian în jocul de duminică, 2 în fața lui Higuain, alta la șutul lui Alex Sandro

17șuturi a trimis Fiorentina la poarta lui Juve, record negativ al bianconerilor în actuala Serie A

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează