INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LAZIO

VIDEO Fanii lui Lazio, cântece și saluturi naziste! Ștefan Radu și colegii laziali au îmbrăcat tricouri albe cu Anne Frank

FOTO: Twitter Lazio
FOTO: Twitter Lazio

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2017 13:43

O sută de fani ai lui Lazio s-au manifestat antisemit, în timpul meciului cu Bologna, 2-1, sfidând și memoria unui fost antrenor evreu al gazdelor, ucis în lagăr și al cărui nume, Weisz, îl poartă peluza unde au stat ultrașii extremiști.

Continuă scandalul provocat de abțibildurile cu chipul Annei Frank în tricoul Romei, lipite de ultrașii lui Lazio în Peluza Sud pe Olimpico. La trei zile după, echipa lui Ștefan Radu a vrut să repare în planul imaginii ceea ce vandalizase facțiunea extremistă a galeriei "Irriducibili".

În meciul de la Bologna, jucătorii biancocelesti au apărut la încălzire cu tricouri albe având-o pe fata de 16 ani ucisă de naziști și încrisul "Nu antisemitismului".

Au cântat "Nu-mi pasă"

Căpitanii și arbitrii au citit o pagină din celebrul său jurnal, dar fanii laziali au sfidat din nou memoria evreilor.

Grupul de o sută a ținut locul "Irriducibili"-lor rămași în capitală. A cântat, la intrarea în stadion, "Me ne frego" (Nu-mi pasă"), folosit de legionarii lui Mussolini, și alte coruri fasciste, salutând repetat în stil nazist. Culmea, tocmai în peluza "Arpad Weisz", dedicată pe Dal'Ara fostului antrenor maghiar, dublu campion cu Bologna în anii '30, deportat și gazat apoi la Auschwitz în ianuarie 1944! Și a dezaprobat ofensator inițiativa lui Lazio. Și pe alte arene, la Florența, Roma și Torino, s-a fluierat în timpul lecturării pagini din "Jurnalul Annei Frank"! 

"Cine a făcut acele gesturi trebuie condamnat și interzis pe orice stadion. Fiecare peluză din Italia are însă o facțiune extremistă, de dreapta sau de stânga" Igli Tare, director sportiv Lazio

Lotito, acuzat c-a jucat teatru!

Nu numai că Lazio riscă să joace cu porțile închise după aceste incidente, dar și președintele e pasibil de o suspendare drastică. Claudio Lotito ar fi permis accesul pe "Olimpico" al ultrașilor cu abonamente în peluza închisă, prin emiterea unor bilete la un meci "bis" cu Cagliari, având oră de start 20:46 (un minut mai târziu). Mai mult, înregistrările audio susțin că depunerea coroanei de flori de la Sinagogă a fost o regie, "să facem acest teatru", oficialul lazial rostind cuvinte ironice și ofensatoare la adresa Rabinului, plecat la New York. 

"Războinic cu cuțitul între dinți"

În victoria cu Bologna, 2-1, în care Immobile a ratat un penalty și a lovit de trei ori barele!, s-a remarcat iar Ștefan Radu, notat cu 6,5 de Gazzetta dello Sport: "A făcut o primă repriză mare, dar a fost foarte prețios și în partea finală". Agenția lalaziosiamonoi a completat: "Recuperat după atacul gripal de luni noaptea, a jucat fără contraindicații, a închis inteligent defensiv, urcând ordonat pe stânga. Războinic cu cuțitul între dinți". 

Vezi AICI VIDEO cu rezumatul meciului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  26 Octombrie 2017, 16:08

E destul sa privesti emblema lui Lazio ca sa remarci asemanarea cu vulturul nazist...Fara cuvinte !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează