INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SAN SIRO

VIDEO+FOTO AC Milan și Inter, contre pentru San Siro! Cluburile vor un stadion nou, Primăria ezită să dărâme arena

Articol de GSP - Publicat marti, 28 ianuarie 2020 20:20

AC Milan și Inter Milano s-au aliat și pun presiune pe Primăria Milano. Cele două mari echipe vor ca stadionul San Siro să fie dărâmat pentru a face loc unei arene ultramoderne. Primarul Giuseppe Sala ezită.

Giuseppe Sala (61 de ani) a anunțat că discuțiile referitoare la stadionul San Siro sunt în desfășurare, iar o decizie finală se va lua în câteva săptămâni. „Nu cred că există un termen formal, dar cred că acum este o chestiune de săptămâni. Observ o îmbunătățire în discuțiile purtate”, a declarat acesta pentru Radio Deejay. 

Edilul consideră stadionul un monument al orașului din Nordul Italiei și ezită să aprope dărâmarea acestuia. O nouă renovare este respinsă de către cele două cluburi, cheltuielile fiind considerate nejustificate pentru un stadion vechi de aproape 100 de ani. 

Arenă de 1 miliard de euro!

Elliot Advisors, acționar majoritar la AC Milan, și grupul Suning, acționar majoritar la Inter, pun presiune pe autorități și vor să construiască un nou stadion. Cele două cluburi au propus deja două proiecte: „Catedrala”, realizat de firma americană Populous și „Inelele din Milano”, prezentat de firma de arhitectură Manica-Cmr Sportium. 

Conform Daily Mail, ar fi obținut deja finanțare de la Goldman Sachs pentru arena ultramodernă care ar costa aproape 1 miliard de euro!

Milan și Inter au propus un compromis

Ultima variantă propusă este păstrarea unei părți a arenei și transformarea zonei într-un centru sportiv, unde locuitorii orașului pot practica diferite sporturi pe toată perioada anului. 

Arena s-a numit inițial Nuovo Stadio Calcistico San Siro și a fost casa „rossonerilor” aproape un secol. Meciul de deschidere s-a disputat pe 26 septembrie 1926 între Milan și Inter, scor 3-6. Internazionale s-a mutat pe cocheta arenă abia în anul 1947, părăsind Arena Civica. 

Și-a schimbat denumirea în „Giuseppe Meazza” în anul 1980, iar zece ani mai tărziu a fost renovat pentru ”Coppa del Mondo”.

(Eduard Pătrașcu)

Citește și:

Christian Eriksen, prezentat la Scala din Milano! Cât a plătit Inter pentru mijlocașul danez

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  29 Ianuarie 2020, 18:35

*** *** in ahtiatii astia dupa bani,gen chinezii si americanii ce-ro fi,San Siro e un monument!Nu trebuia daramat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează