CAMPIONATE  ·  SAN SIRO

VIDEO+FOTO AC Milan și Inter, contre pentru San Siro! Cluburile vor un stadion nou, Primăria ezită să dărâme arena

Marti, 28 Ianuarie, 20:20

AC Milan și Inter Milano s-au aliat și pun presiune pe Primăria Milano. Cele două mari echipe vor ca stadionul San Siro să fie dărâmat pentru a face loc unei arene ultramoderne. Primarul Giuseppe Sala ezită.

Giuseppe Sala (61 de ani) a anunțat că discuțiile referitoare la stadionul San Siro sunt în desfășurare, iar o decizie finală se va lua în câteva săptămâni. „Nu cred că există un termen formal, dar cred că acum este o chestiune de săptămâni. Observ o îmbunătățire în discuțiile purtate”, a declarat acesta pentru Radio Deejay. 

Edilul consideră stadionul un monument al orașului din Nordul Italiei și ezită să aprope dărâmarea acestuia. O nouă renovare este respinsă de către cele două cluburi, cheltuielile fiind considerate nejustificate pentru un stadion vechi de aproape 100 de ani. 

Arenă de 1 miliard de euro!

Elliot Advisors, acționar majoritar la AC Milan, și grupul Suning, acționar majoritar la Inter, pun presiune pe autorități și vor să construiască un nou stadion. Cele două cluburi au propus deja două proiecte: „Catedrala”, realizat de firma americană Populous și „Inelele din Milano”, prezentat de firma de arhitectură Manica-Cmr Sportium. 

Conform Daily Mail, ar fi obținut deja finanțare de la Goldman Sachs pentru arena ultramodernă care ar costa aproape 1 miliard de euro!

+5 FOTO

Milan și Inter au propus un compromis

Ultima variantă propusă este păstrarea unei părți a arenei și transformarea zonei într-un centru sportiv, unde locuitorii orașului pot practica diferite sporturi pe toată perioada anului. 

Arena s-a numit inițial Nuovo Stadio Calcistico San Siro și a fost casa „rossonerilor” aproape un secol. Meciul de deschidere s-a disputat pe 26 septembrie 1926 între Milan și Inter, scor 3-6. Internazionale s-a mutat pe cocheta arenă abia în anul 1947, părăsind Arena Civica. 

Și-a schimbat denumirea în „Giuseppe Meazza” în anul 1980, iar zece ani mai tărziu a fost renovat pentru ”Coppa del Mondo”.

(Eduard Pătrașcu)

Citește și:”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Libertatea

Comentarii (1)

Alexandru Tudoran  •  29 Ianuarie 2020, 18:35

*** *** in ahtiatii astia dupa bani,gen chinezii si americanii ce-ro fi,San Siro e un monument!Nu trebuia daramat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1